; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Tim Burton

Tim Burton se recunoaște în artista din „Big Eyes: Ferestrele sufletului”

17 December 2014

Invitat pe platoul lui Jon Stewart, Tim Burton a povestit despre raportul personal cu filmul și despre legătura dintre eroina sa Margaret Keene și propriul său parcurs.

Tim Burton

Deși nu prea este văzut pe la televiziuni, iată că Tim Burton a răspuns invitației lui Jon Stewart la emisiunea sa The Daily Show pentru a discuta despre cel de-al 17-lea lungmetraj al său, „Big Eyes: Ferestrele sufletului', a cărui premieră românească va fi pe 16 ianuarie 2015. Ocazie cu care cineastul a mărturisit de ce a vrut să facă acest film.

Încă de mic, Burton a crescut cu aceste tablouri stranii (și foarte populare) ale lui Margaret Keane, interpretată în film de Amy Adams, și a fost influențat portretele acestor fetițe cu ochi supradimensionați: „Pentru mine, erau aproape ca niște imagini de film horror. Acești ochi atât de ciudați… Este un fenomen fascinant'. Multă vreme, ca majoritatea americanilor, a crezut că portretele sunt realizate de Walter Keane (interpretat de Christoph Waltz în film), dar când a descoperit adevărata poveste a fost cu atât mai fascinat: „Această relație complet disfuncțională, din care s-au născut stranii copii mutanți, mi s-a părut foarte interesantă'.

Jon Stewart l-a întrebat și despre întâlnirea pe care a avut-o cu Margaret Keane, acum în vârstă de 87 de ani, care duce o viață liniștită, departe de „lumea dezlănțuită': „Ea continuă să picteze în fiecare zi. Este femeia cea mai liniștită, feminista cea mai calmă pe care am întâlnit-o eu până acum. Nu este o veritabilă victimă, pentru că ea a fost un fel de complice în toată această poveste. În timpul procesului, nu a fost niciun moment furioasă, ea nu a vrut decât ca adevărul să iasă la lumină'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare