; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Tigancile isi iau adio de la satra

15 June 2009

Filmarile pentru telenovela “Regina” au ajuns la final, iar Florina Cercel, Nicoleta Luciu, Loredana si Doinita Oancea s-au despartit de personajele cu care telespectatorii de la Acasa TV le-au identificat in ultimii doi ani.

Chiar daca interpreteaza zeci de roluri, actorii se despart de fiecare data cu greu de personajele carora le-au dat viata. Acelasi lucru se poate spune si despre Florina Cercel, Nicoleta Luciu, Loredana si Doinita Oancea, care au pus deoparte straiele de tiganci pe care le-au purtat in ultimi doi ani pe platourile de filmare din Buftea.

Fuziunea cu personajele
Pentru cei mai impatimiti dintre telespectatori, intre personajele din telenovele si actorii care le interpreteaza are loc un fel de fuziune, dupa cum lasa sa se inteleaga Florina Cercel. “Eu mi-am dat toata silinta sa creez un tip de nevasta de bulibasa care sa intruneasca toate principiile traditiei si obiceiurile satrei de tigani. In sensul acesta eu cred ca am reusit, pentru ca iata, la final de proiect, mi s-a intamplat sa fiu confundata cu Spania, arareori mi se mai spune Florina Cercel”, marturiseste aceasta. La pol opus, Doinita Oancea se desparte de primul rol important din cariera. Nominalizand asemanarile dintre ea si Minodora, se considera “la fel de sufletista, la fel de iubitoare fata de familie. De fapt, cred ca i-am imprumutat Mindorei putin din caracterul meu”. Desi considera ca intre ea si Rodia sunt la fel de multe asemanari cate deosebiri, Loredana nu poate sa nu se identifice intr-o oarecare masura cu aceasta. “asemeni personajului pe care-l intepretez, mereu mi-am permis sa trec dincolo de limite, sa trag dupa mine idei care au socat, care uneori nu au fost intelese de la inceput dar au sfarsit prin a fi acceptate”, considera aceasta. Nu in ultimul rand, pe Nicoleta Luciu o leaga multe amintiri frumoase de ultimii doi ani. “Imi va fi dor de Roza, am incercat sa fac acest personaj cat mai credibil, cred ca mi-a iesit si sper ca publicul sa ii fie alaturi si acum la marele final din Regina. Destinul Rozei se va clarifica insa in lung-metrajul State de Romania – Student la Sorbona“, mai spune aceasta.

Ultimele zile de filmare
Filmarile pentru telenovela “Regina” s-au terminat pe 7 mai, actorii realizand ca prin fiecare secventa filmata se apropiau cu pasi repezi de final. “De fiecare data cand se auzea strigandu-se Ultima secventa Diana Dumitrescu, Ultima secventa Gheorghe Visu, Ultima secventa Nicoleta Luciu si asa la toata lumea, te incerca un sentiment ambiguu de tristete amestecata cu bucurie”, spune interpreta Rozei, care acum intentioneaza sa isi reia cariera muzicala. “Am luat o pauza ca sa pot petrece cat mai mult timp impreuna cu baietelul meu, dar ma voi intoarce la concerte”, ne asigura Nicoleta Luciu. Pentru Loredana, telenovela a fost o modalitate de a-si expune muzica. “Cu ajutorul Reginei, generatia tanara a redescoperit-o sau a descoperit-o pe Loredana”, crede interpreta Rodiei. Dar probabil ca telenovelele “Inima de tigan”, iar apoi “Regina”, au schimbat cel mai mult destinului Doinitei Oancea, care a urmat cursurile facultatii de “Filosofie si Jurnalism”. “Atunci cand m-am inscris la aceasta facultate, voiam sa fac presa scrisa pentru ca imi placea foarte tare sa scriu. Mai apoi, mi-am dorit televiziune, ma vedeam avand o emisiune de divertisment pe care sa o moderez”, spune aceasta.

de Cristian Horga

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare