; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

148771257_3362076040571400_5349263320406512727_o

TIFF aniversează 20 de ani cu o nouă ediție de vară, care se va desfășura între 23 iulie și 1 august

09 February 2021

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) își va serba cei 20 de ani de existență printr-o ediție de anvergură. Aceasta va avea loc la Cluj-Napoca, între 23 iulie și 1 august, și va avea filme în premieră, invitați și retrospective ale celor mai reușite momente din cele două decenii ale sale. 

 

Echipa festivalului lucrează în prezent la o ediție mixtă, cu proiecții în aer liber, dar și în interior (în limita capacității stabilite de autorități și doar dacă o va permite contextul). Măsurile de siguranță vor fi prioritare, la fel ca la ediția desfășurată în 2020, la care au fost proiectate filme în aer liber, în deplină siguranță, în 14 locații din Cluj. 

 

„În 2002, TIFF s-a născut în ciuda tuturor condițiilor de atunci, într-o țară cu o industrie cinematografică în amorțire, în care sălile de cinema se goleau și se închideau. Nimic nu a fost obișnuit în evoluția noastră ca festival, deci nici aniversarea de 20 de ani nu avea cum să fie altfel decât specială. Ne dorim să rememorăm alături de cât mai mulți cu fani, prieteni și invitați dragi ai TIFF-ului momentele grozave pe care le-am trăit în aceste decenii. Am optat pentru cea mai sigură variantă în care putem s-o facem', a declarat Tudor Giurgiu, președintele TIFF.

„E ușor să fii nostalgic la 20 de ani de la nașterea TIFF-ului. Avem suficiente motive să privim înapoi cu mândrie și să celebrăm clipe, oameni și filme esențiale din istoria festivalului. E mai greu să privești înainte într-un moment în care experiența cinematografică, așa cum o știm, e serios afectată – dar la fel stăteau lucrurile și acum 20 de ani. Și iată-ne aici, cu aceeași determinare de a crea un eveniment relevant, atractiv, educativ și performant, cu filme proaspete și proiecții aniversare, inițiative de dezvoltare pe termen lung și clipuri din arhiva festivalului, cine-concerte, expoziții, albume de colecție, dar și locații inedite pe harta unui oraș aflat într-o continuă reinventare. TIFF.20 își propune să ofere nu doar o ediție-vaccin și un eveniment memorabil, ci și speranța redobândirii unei normalități aproape pierdute', a spus și directorul artistic Mihai Chirilov.

La fel ca anul trecut, festivalul va avea o selecție de filme ce va putea fi vizionată on-line, pe platforma de streaming TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro). Surprizele acestei ediții vor fi anunțate pe parcursul următoarelor luni. Între timp, înscrierile filmelor continuă până pe 1 martie: https://vp.eventival.com/tiff/2021

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare