; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

The Stig de la „Top Gear” a renunţat la mască

07 September 2010

Identitatea lui Stig, pilotul anonim din emisiunea „Top Gear', a fost un secret bine păzit preţ de mai multe sezoane. Întreaga lume a aflat cine este misteriosul şofer în momentul în care avocaţii de la BBC au încercat să blocheze publicarea cărţii sale biografice, iar demersul lor nu a primit avizul instanţei, anunţă Yahoo News.

.

Ben Collins a concurat pe circuitele de Formula 3 şi NASCAR. Fostul cascador a condus maşina lui James Bond în filmul „007 - Partea lui de consolare' (2008).

Ben Collins a concurat pe circuitele de Formula 3 şi NASCAR. Fostul cascador a condus maşina lui James Bond în filmul „007 - Partea lui de consolare' (2008).

La scurt timp după ce s-a aflat decizia curţii, editura HarperCollins a eliberat o declaraţie pentru a anunţa că pilotul de 33 de ani se numeşte Ben Collins şi „are o poveste extraordinară despre cei 7 ani în care a fost The Stig. Cartea va atrage oameni din toată lumea, nu doar pe pasionaţii de maşini'.

Considerând cartea „o victorie a libertăţii de exprimare', reprezentanţii HarperCollins vor publica noul titlu pe 16 septembrie.

Ben Collins este al doilea pilot care a intrat în pielea lui Stig. Perry McCarthy purta costum şi cască de culoarea neagră şi a părasit emisiunea în 2003, dupa ce şi-a dezvăluit identiatea într-o autobiografie.

După câteva zile de speculaţii, Jeremy Clarkson a anunţat că Ben Collins a fost concediat. Prezentatorul spune că are de unde să aleagă un alt pilot care să ducă tradiţia lui Stig mai departe, indiferent de schimbările prin care va trece personajul, şi se consideră trădat de fostul coleg.

„A fost o veste oribilă, pentru că îmi era simpatic. Venea din când în când pe la mine ca să bem un păhărel şi, în tot acest timp, el îşi scria cartea'.

Ben Collins va primi 304.000 de euro de la HarperCollins pentru noua carte.

Emisiunea prezentata de Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May este una dintre cele mai de succes producţii BBC, fiind difuzată în peste 100 de ţări. În contrast cu cei trei prezentatori, The Stig nu vorbeşte niciodată. El doar testează bolizii şi instrueşte celebrităţile invitate în emisiune pentru a obţine un timp cât mai bun pe pistă.

Unele zvonuri indică faptul că incidentul cu cartea biografică este doar un plan elaborat pentru promovarea emisiunii.

.

Misterul a fost spulberat

Perry McCarthy a jucat rolul lui Stig în 22 de episoade „Top Gear'.

Perry McCarthy a jucat rolul lui Stig în 22 de episoade „Top Gear'.

Fanii emisiunii adoră să facă speculaţii în privinţa identităţi lui Stig, iar site-ul oficial „Top Gear', topgear.com, comercializează tricouri cu însemnele „Eu sunt The Stig', „Nu eu sunt The Stig' sau „Sunt vărul gras al lui The Stig'.

„Conceptul lui The Stig se învârte în jurul misticismului – caracteristicile sale bizare, mirarea creată în jurul propriilor sale gânduri, simţiri sau a felului în care arată', a declarat producătorul Andy Wilman. „Copiii adoră ideea fantastică şi cred că adulţii, în ciuda faptului că ştiu că este un bărbat într-un costum, se bucură să se lase cuprinşi de mister, pentru că este amuzant'.

În trecut, mai mulţi piloţi de curse – inclusiv Ben Collins, dar şi Damon Hill şi Michael Schumacher – au fost suspectaţi că şi-au asumat rolul lui Stig.

.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare