; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

The prodigy

The Prodigy se redescoperă

04 May 2009

La patru ani de la “Always Outnumbered, Never Outgunned”, raverii englezi au revenit cu “Invaders Must Die” si demonstreaza de ce fac parte din “regalitatea” muzicii electronice.

Cu “Invaders Must Die”, cel de-al cincilea album de studio, legendele rave de la The Prodigy s-au intors la sunetul care i-a consacrat, un amestec hipnotizant de big beat si electro rock, care nu fusese prezent pe precedentul disc, “Always Outnumbered, Never Outgunned”. De altfel, multumirile aduse lui Nick Halkes, cel care a adus trupa la casa de discuri XL, in interiorul albumului sunt un semn clar ca Liam Howlett, Keith Flint si Maxim Reality nu isi pot uita radacinile in cultura rave a anilor ’90. “Invaders Must Die” este, astfel, un deliciu pentru fanii puristi, dar si o irezistibila invitatie pentru cei care nu au prins mania The Prodigy de la sfarsitul deceniului trecut.

Colaborare cu Dave Grohl
Faptul ca “Invaders…” a intrat in topurile britanice direct pe locul I e elocvent pentru increderea pe care fanii o au in trupa. Daca “Always Outnumbered…” a fost vazut, in general, ca un pas in spate, “Invaders…” e un semn clar ca Liam&Co. se simt suficient de in vana si de siguri pe ei incat sa isi “livreze” sunetul caracteristic cu precizie si inventivitate. Piese ca single-ul “Omen” sau “Run with the Wolves” (cu Dave Grohl de la Foo Fighters la tobe) sunt un balon de oxigen pentru cei care se temeau ca The Prodigy a ramas in urma. Acum, mai mult ca oricand, englezii arata ca niste veterani care stiu cum sa ramana in avangarda.

de Alex Bala

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare