; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

The Nevers: HBO

Totul despre The Nevers, noul serial HBO

11 April 2021

Din 12 aprilie, HBO difuzează „The Nevers', un serial aventuros și extravagant, ai cărui eroi își dezlănțuie superputerile pe străzile misterioase ale Londrei victoriene. O poveste despre devotament, curaj și despre compasiunea care se împotrivește urii. 

de Andreea Chiriac Hentea

Mai mult decât un cabinet de curiozități din epoca victoriană, „The Nevers' prezintă un grup de ființe diferite de oamenii obișnuiți, pe care societatea le hăituiește continuu, din spaimă și neînțelegere. Cu un scenariu captivant și o recuzită epatantă, serialul ne dezvăluie o poveste uimitoare, în care nimic nu e ceea ce pare și a cărei esență este tot eterna intoleranță a omenirii. 

 

Proscrișii din tenebrele Londrei

Totul începe în august 1896, când Londra victoriană este zguduită de câteva evenimente supranaturale în urma cărora o parte din populație (mai ales femei) capătă puteri speciale. Derutate de noile lor abilități, pe care nu știu să le folosească, ele sunt adunate de misterioasa văduvă Amalia True (Laura Donnelly) la orfelinatul bogatei Lavinia Bidlow (Olivia Williams). Alături de tânăra inventatoare Penance Adair (Ann Skelly), Amalia, ea însăși posesoare a unei forțe ieșite din comun, dar și a darului clarviziunii, le protejează pe aceste nefericite, anihilând pericole îngrozitoare și fiind mereu cu un pas înaintea adversarilor. În afară de ele, îi cunoaștem pe fioroasa Maladie (Amy Manson), o creatură distrugătoare cu o înfățișare à la Suicide Squad, care își extrage forța din suferința celor din jur, pe Annie Carby (Rochelle Neil), care își nimicește adversarii cu bile de foc, pe Mary Brighton (Eleanor Tomlinson), a cărei voce vrăjește mulțimile și pe Lucy Best (Elizabeth Berrington), ale cărei puteri au izvorât dintr-o tragedie incredibilă. Drumurile lor se încrucișează mereu cu ale doctorului orfelinatului, Horatio Cousens (Zackary Momoh), capabil să vindece răni cumplite, ale inspectorului Frank Mundi (Ben Chaplin), sfâșiat între datorie și compasiune, și ale lordului Hugo Swann (James Norton), un personaj imoral care asistă cinic la spectacolul din jur. 

 

Lumea în permanent conflict

Creat după ideea lui Joss Whedon („Răzbunătorii', „Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron'), care s-a întors în televiziune pentru acest proiect, „The Nevers' reprezintă un spectaculos exercițiu de imaginație și este rezultatul colaborării dintre HBO și compania lui Whedon, Mutant Enemy Production. Acesta a regizat trei episoade din cele șase ale primului sezon, apoi s-a retras din proiect în noiembrie 2020, iar Philippa Goslett a devenit noul showrunner și producător executiv al serialului. Whedon a declarat că este „epuizat și depășit de angajamentul uriaș pe care îl presupune «The Nevers»', dar că e foarte mândru de munca sa și de oportunitatea de a crea această lume neobișnuită, pe care o va iubi întotdeauna. Iar serialul uimește nu doar prin scenografia sa de o fantezie debordantă și prin costumele superbe, ci și prin numeroasele scene de luptă, cu o coregrafie complexă și un realism uneori greu de privit. Dincolo de strania sa colecție de făpturi monstruoase, „The Nevers' este și o metaforă a inadaptării, un tablou crud al discriminării femeilor și o imagine expresivă a unei epoci în care progresul se încrucișa continuu cu prejudecățile și cu intoleranța.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare