; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

THE LION KING

„The Lion King” / „Regele leu”, o nebunie de animație live-action cu detalii de producție care scriu istorie

05 August 2019

Cel mai așteptat film al verii, The Lion King / Regele leu', un remake de live-action al clasicei povești Disney din 1994, a presupus o nouă lume creată pe computer, recurgând la toate avantajele tehonologiei revoluționare, cu sute de oameni, în sute de mii de ore muncă și folosind tone de echipamente, printre care peste 15.000 de computere pentru randare, dar și sute de mii de plante și animale și milioane de fire de nisip create de animatori. 

 

Picanteriile din spatele personajelor

 

Tânărul Simba a fost creat de designerul de producție James Chinlund și supervizorul de animație Andy Jones, având ca model un pui de leu văzut în Kenya. Celor doi li s-a părut amuzant că puii de leu o atitudine cu totul incredibilă și au încercat să redea asta în toate detaliile care-l fac pe Simba unic: privirea, postura. 

 

Simba adult devine un leu formidabil, după ce trece printr-o scurtă etapă adolescentină când părul îi intră în ochi, detaliu introdus tocmai pentru a face tranziția către maturitate. Ehipa de producție a stabilit o serie de nuanțe bogate de portocaliu și maro pentru Simba, Mufasa și Sarabi, un fel de culori regale, care se regăsesc pe blana lor. Designerii au fost foarte atenți să păstreze aceleași expresii faciale, dar să îi schimbe postura lui Simba pentru a transmite exact mesajul că este gata să devină, cu adevărat, un rege. 

 

Nala tânără a presupus o muncă enormă pentru a redea dexteritatea și mișcările ei coregrafice. Iar Nala cea adultă se transformă într-o leoaică atletică căreia îi dă voce Beyoncé Knowles-Carter, care și cântă o piesă specială în film, Spirit', ce poate fi auzită exact într-o scenă cheie cu Nala. 

 

Mufasa a fost creat pe baza a mii de lei, unii fotografiați într-un safari din Africa, alții văzuți în documentare sau pe internet. Producătorii au ținut cont și de versiunea originală a lui Mufasa din primul film Disney din 1994. Mufasa se distinge prin gura sa mare și bărbia albă, dar și mișcările specifice din gât create de animatori, iar răgetul lui, aidoma unui leu puternic, se aude de la peste 8 kilometri distanță. 

 

Sarabi a fost creată cu un maxilar pătrat pentru a redea forța și puterea ei. Corpul ei este mai solid decât al altor femele leu, e cea mai mare dintre ele, iar ochii ei sunt mari și de un galben pătrunzător.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare