; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

The giant

„The Giant” a luat marele premiu la Dracula Film Festival 2016

17 October 2016

Duminică seara, pe 16 octombrie, la Teatrul „Sică Alexandrescu' din Brașov, a avut loc gala de decernare a premiilor celei de-a patra ediții a Dracula Film Festival. Marele câştigător al Trofeului Dracula 2016 și al premiului de 1.000 € a fost desemnat filmul suedez „The Giant'/„Jätten' (regia: Johannes Nyholm) – povestea lui Rikard (Christian Andren), un bărbat deformat din naştere, care îşi caută locul printre colegii alături de care joacă petanque şi încearcă să-şi regăsească mama (afectată grav după naşterea lui) cu ajutorul unui gigant.

the-giant

Trofeul Little Dracula (pentru „cel mai bun scurtmetraj internațional') a revenit producţiei cu zombi „We Together' (SUA), în timp ce Trofeul Vlădutz (pentru „cel mai bun scurtmetraj românesc') a mers către regizorul Radu Potcoavă, pentru „Mă cheamă Costin' – povestea lui Rareş (5 ani), care insistă că îl cheamă Costin Dumitru şi că a fost omorât acum 6 ani de un vecin și îngropat în curtea școlii. O mențiune specială a fost acordată animației despre presiunea de a le dezvălui părinților cine ești cu adevărat a lui Paul Mureșan – „Mamă, tată, trebuie să vă spun ceva'. Prima ediție a secțiunii Dracula Digital, destinată tinerilor cineaști de gen (şi cei 500 €), au mers la scurtmetrajul „Nesimțito', realizat de Cătălin Moise și Flavia Negoescu şi filmat cu telefonul mobil.

Dracula Film Festival a avut loc în Brașov, în perioada 12 – 16 octombrie, la Teatrul „Sică Alexandrescu', Cinemateca Patria, Cinema One și Centrul Cultural Reduta. Timp de 5 zile, iubitorii de filme horror & fantasy au putut vedea peste 60 de producții de gen, au participat la workshop-uri, conferințe, concerte sau lansări de carte.

Alte articole:

1. Dracula Film Festival 2016: „The Open', cronică de film

2. Dracula Film Festival 2016: „The Man Who Was Thursday', cronică de film

3. Dracula Film Festival 2016: „Inferno', cronică de film

4. „TVmania' merge al treilea an la rând la Dracula Film Festival!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare