Homepage  / Cinema

„The Crow: Iubire și răzbunare” creează controverse înainte de marea premieră. Ce nemulțumiri are Bill Skarsgård

„The Crow: Iubire și răzbunare” creează controverse înainte de marea premieră. Ce nemulțumiri are Bill Skarsgård
4

de Andreea Hentea,

Un remake îndelung așteptat și deja puternic contestat, filmul „The Crow: Iubire și răzbunare” reia tulburătoarea poveste de mare succes lansată în 1994, propunându-l pe carismaticul Bill Skarsgård în rolul principal.

Noua poveste regizată de Rupert Sanders, o reluare a filmului-cult „Corbul” / „The Crow” (1994), al lui Alex Proyas, cu Brandon Lee, și o nouă ecranizare a benzilor desenate semnate de James O’Barr („Corbul” – 1994, „Corbul: Mântuirea” – 2000 și „The Crow: Iubire și răzbunare” – 2024), a generat o anticipare puternică. După ce el și logodnica sa, Shelly (FKA Twigs), sunt uciși, Eric Draven (Bill Skarsgård) primește șansa de a se întoarce din lumea de dincolo pentru a se răzbuna pe asasinii lui și ai ei. Eric își caută îndurerat dreptatea, traversând lumea viilor și a morților și bântuind printr-un oraș corupt și sumbru.

„The Crow: Iubire și răzbunare” omagiază filmul original al lui Proyas, dar are și elemente noi. Regizorul Rupert Sanders a declarat: „În «Corbul» e vorba despre anti-eroul prin excelență. Povestea lui este despre pierderea a tot ce iubești, despre umbra întunecată a durerii și despre ce ar face oricine când ceva atât de important i-ar fi luat”. Noul film va fi lansat pe 30 august.

USA. Brandon Lee in a scene from the ©Miramax film: The Crow (1994). Plot: A man brutally murdered comes back to life as an undead avenger of his and his fiancŽe’s murder. Ref:  LMK110-J6751-200820Supplied by LMKMEDIA. Editorial Only.Landmark Media isIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 4

Noul „The Crow: Iubire și răzbunare” este deja contestat

Noul remake a avut multe obstacole de depășit, mai ales din cauza nenumăratelor reacții primite de la fani. Atunci când proiectul a fost anunțat au început controversele, mulți considerând că „este lipsit de respect față de memoria lui Brandon Lee să se realizeze un remake după «Corbul»”. Primele imagini cu Bill Skarsgård în rolul lui Eric au întețit discuțiile, fiindcă noul Eric are multiple tatuaje pe tot corpul și pe față, este prea musculos, iar machiajul facial este diferit de cel al lui Brandon Lee (deși respectă personajul din benzile desenate).

Bill Skarsgård, care și-a făcut un binemeritat nume ca interpret al unor personaje de film horror în ultimii ani (în seria „IT”, în „Distrugătorul lumii” și în noul „Nosferatu”, în care îl vom vedea în ianuarie), este fiul marelui actor suedez Stellan Skarsgård („Abisul sufletului”, „Cernobîl”, „Mamma mia! – Filmul”, „Dune”, „Dune: Partea II”), care și-a început devreme cariera în film și televiziune. Acesta a fost căsătorit din 1975 cu medicul My Skarsgård, cu care are cinci băieți și o fată și de care a divorțat în 2007, iar din 2009 cu scenarista și producătoarea irlandeză Megan Everett, cu care are doi băieți. Patru dintre fiii din prima căsătorie sunt, și ei, actori: Alexander Skarsgård („Legenda lui Tarzan”, „Marile minciuni nevinovate”, „Succesiunea”), Gustaf Skarsgård („Arn: Cavalerul templier”, „Vikingii”, „Oppenheimer”), Bill Skarsgård și Valter Skarsgård („Don’t Click”, „Katla”), iar fiica, Eija Skarsgård, este directoare de casting.

Bill Skarsgård a vorbit deschis – într-un interviu pentru Esquire – despre „Corbul”, spunând că „nu se simte confortabil cu finalul acestei noi interpretări a poveștii”, pe care l-ar fi preferat „mai bine definit” și că „aspectul fizic al lui Eric nu are nimic de-a face cu machiajul feței sale”.

Bill Skarsgård și-a exprimat, fără menajamente, părerea despre filmul „The Crow: Iubire și răzbunare”

Înainte de „The Crow: Iubire și răzbunare”, actorul de 34 de ani a filmat „Distrugătorul lumii” (2023), care i-a impus o condiție fizică excelentă, așa că a ajuns pe platouri mult mai tonifiat și musculos decât apare de obicei pe ecran. Obiecția lui a fost legată de potrivirea cu personajul.

Skarsgård a spus că s-a simțit „ciudat” fiind „în formă excelentă” pentru Eric și că și-ar fi dorit să fie „scheletic”, fiindcă „Eric este un tip normal, obișnuit, care a fost ucis, nu un star de acțiune” și că „tocmai constituția musculoasă ar elimina o mare parte din ceea ce îl transformă într-un erou atât de fascinant și de incitant, fiind o ființă întoarsă din morți”.

The Divergent Series : Allegiant Premiere – NYCIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  3 / 4

De asemenea, remake-ul a fost criticat pentru elementele de acțiune și fantezie pe care le conține comparativ cu filmul din 1994. Cea mai mare provocare a noului film a fost să se îndepărteze de moștenirea filmului lui Proyas, să depășească toate reacțiile ostile și să rămână fidel esenței cărților de benzi desenate și a personajelor, în condițiile în care beneficiază de o distribuție excelentă și de interpretări remarcabile.

Înainte ca Bill Skarsgård să fie distribuit, pentru rolul emblematic al lui Eric Draven au fost luați în considerare Bradley Cooper, Mark Wahlberg, Channing Tatum, Robert Pattinson, James McAvoy, Tom Hiddleston, Alexander Skarsgård, Ryan Gosling, Nicholas Hoult, Jack O’Connell, Luke Evans și Jason Momoa. De asemenea, Jessica Brown Findlay și Kristen Stewart au fost vizate pentru rolul iubitei lui Eric.

Brandon Lee a avut un destin tragic

Întrebat dacă a văzut trailerul acestui nou film, Ernie Hudson (care l-a jucat pe sergentul de poliție Albrecht în filmul original, „Corbul”) a răspuns: „Nu l-am văzut. Îl iubesc și îl respect pe actorul care joacă acum rolul principal – căruia nu reușesc să-i pronunț numele –, dar pentru mine Brandon Lee este «Corbul» și nu pot să mi-l imaginez altfel. Să sperăm că nu vor încerca să-l refacă aidoma, ci că își fac treaba lor și duc povestea într-o altă direcție, pe care nu am văzut-o. Nu am văzut niciunul dintre celelalte filme marca „The Crow”, din cauza a ceea ce s-a întâmplat cu Brandon”. Într-un interviu anterior, din 2021, Ernie Hudson explicase că nici măcar nu văzuse versiunea originală din 1994: „Eu și Brandon am avut șansa să turnăm multe scene împreună, așa că mi se frânge inima și nu pot să trec peste asta”.

Brandon Lee a murit la vârsta de 28 de ani, pe platourile de filmare de la „Corbul” (1994). Echipa a filmat o scenă în care s-a decis să folosească o armă fără acordul coordonatorului de arme, care fusese trimis acasă devreme în acea noapte. I-au înmânat actorului Michael Massee pistolul și au filmat scena, fără să știe că un glonț fusese dislocat dintr-o împușcătură anterioară și se înfipsese în țeavă. La filmarea scenei, carcasa goală a forțat glonțul să iasă din țeavă, lovindu-l pe Brandon Lee.

Cei din echipă au observat ce s-a întâmplat doar când Brandon Lee se ridica încet. Medicii au încercat cu disperare, timp de cinci ore, să-l salveze, dar nu a au reușit. Glonțul se blocase în partea inferioară a coloanei sale vertebrale, iar tânărul actor a fost declarat mort în ziua următoare, la ora 13.04. Urma să se căsătorească cu Eliza Hutton pe 17 aprilie 1993. Trupul său a fost dus la Seattle pentru a fi îngropat alături de tatăl său, Bruce Lee, în cimitirul Lake View.

Deși nu a fost considerat vinovat pentru moartea lui Brandon Lee, actorul Michael Massee a fost atât de traumatizat de incident, încât a încetat să joace timp de un an. Până la moartea sa, în 2016, nu a văzut niciodată filmul.

O: The Crow, Marea Britanie/Franța/SUA, 2024 R: Rupert Sanders D: Bill Skarsgård, FKA Twigs, Laura Birn, Danny Huston, Jordan Bolger, Sami Bouajila, Josette Simon.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton