Homepage  / Filme Online / Prime Video

„The Continental”, Prime Video. Ce știm despre serialul dedicat hotelului lui John Wick. Trailer, distribuție

„The Continental”, Prime Video. Ce știm despre serialul dedicat hotelului lui John Wick. Trailer, distribuție

de Mioara Tronaru,

„John Wick” este un univers în plină expansiune. După patru lungmetraje și în timp ce se pregătește al cincilea, echipa din spatele frumosului succes condus de Keanu Reeves a adus pe Amazon Prime Video serialul-prequel „The Continental” (2023) și pune la punct ultimele detalii din filmul-spin-off „Ballerina”.

Îl știm de aproape 10 ani

Drumul lui John Wick a început în 2014 și a avut încă de la „naștere” două atuuri cu care și-a câștigat fanii: pe actorul Keanu Reeves, care-a avut dintotdeauna un „lipici” special la public, și o coregrafie extraordinară a scenelor de luptă. Un pic de umor, nu foarte exagerat, un pic de Ian McShane, care dă întotdeauna o savoare deosebită peliculelor în care apare, un scenariu decent, chiar dacă la limita exagerării, au făcut din filmul regizat de un duo de cascadori un succes mondial.

Suficient de mare încât tinerii de azi să întrebe, când au văzut „The Matrix Resurrections” (2021), ce caută John Wick în Matrix…

„The Continental”, paradisul asasinilor

Acel hotel numit Continental, care apare încă din primul „John Wick” și e manageriat de Winston Scott, interpretat în toată seria de lungmetraje de Ian McShane, a fost de la început una dintre atracțiile francizei. Proiectul unui spin-off prequel centrat pe „paradisul asasinilor” a început din 2017, iar materializarea lui, ca miniserie de trei episoade în jur de 90 de minute fiecare, a sosit abia anul acesta, în septembrie, pe Amazon Prime Video.

Producătorii au sesizat puterea de fascinație a hotelului organizat ca loc al păcii absolute în ciuda faptului că are drept oaspeți numai asasini. În același timp, serialul „The Continental” este și momentul perfect de explorare a mitologiei din spatele organizației criminale care conduce totul din umbră.

Acțiunea este plasată în New Yorkul anilor ’70 și urmărește ascensiunea tânărului om de afaceri Winston Scott (Colin Woodell) la cârma hotelului Continental, condus până acum de Cormac O’Connor (Mel Gibson). Asta ar putea fi însă doar primul pas, pentru că producătorii au un plan mult mai amplu, care poate coborî până în „timpurile biblice. Pentru că întotdeauna a existat Răul pe lume. Întotdeauna au fost asasini. Și ei au nevoie să se organizeze pentru ca lumea lor să nu se prăbușească. Așa că un astfel de loc, cu astfel de legi, a fost dintotdeauna acolo într-un fel sau altul. Iar în zilele noastre, poate avea forma unui hotel”, spune producătorul Basil Iwanyk în Screen Rant. Un al doilea sezon din „The Continental” nu a fost confirmat, dar auspiciile sunt favorabile.

Și un pic de balet…

Până să vedem ce se mai întâmplă în „John Wick: Chapter 5” sau într-un eventual al doilea sezon din „The Continental”, așteptăm anul viitor varianta feminină a asasinului nemilos. „Ballerina”, primul spin-off al francizei, are acțiunea plasată între capitolele 3 și 4 și o balerină, Rooney – interpretată de Ana de Armas, în rolul principal.

„Este o poveste foarte bună. Ian McShane va fi și el acolo, ca Winston. Așa că o să îmi pun și eu din nou costumul. Este un motiv foarte bun pentru care apare John Wick. Iar să lucrez cu Ana de Armas este extraordinar. Îi place acțiunea și are talent pentru așa ceva”, a comentat Keanu Reeves despre „Ballerina” în Total Film.

Citește și:

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton