Homepage  / Filme Online

The Buccaneers, tot ce știm despre noul serial de pe Apple TV+. Cine sunt protagoniștii și când e data de lansare

The Buccaneers, tot ce știm despre noul serial de pe Apple TV+. Cine sunt protagoniștii și când e data de lansare

de Andreea Hentea,

Creat de Katherine Jakeways, noul serial „The Buccaneers” readuce în atenție ultimul roman al scriitoarei Edith Wharton, al cărei condei ne-a sedus o dată cu strălucita ecranizare realizată de Martin Scorsese după romanul ei, „Vârsta inocenței”.

Serialul cu opt episoade „The Buccaneers” are acțiunea plasată în anul 1870, când un grup de tinere americance bogate încearcă să-și găsească un soț englez elegant în timpul sezonului debutantelor de la Londra, în care își fac intrarea în societate.

Ultimul roman al lui Edith Wharton iese în lume

Cu o echipă preponderent feminină de realizatoare, de la creatoarea sa, Katherine Jakeways, la regizoarea premiată cu BAFTA Susanna White, serialul este perfect mai ales pentru publicul care a adorat recentul serial „Epoca de aur” / „The Gilded Age”, creat de Julian Fellowes (plasat în aceeași perioadă – n.r.), scrie townandcountrymag.com.

Inspirat de ultimul roman, rămas neterminat, al legendei autoare Edith Wharton, care a descris atât de măiestrit în romanele sale perioada de abundență economică din America numită „Epoca de aur” (plasată între sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea), „The Buccaneers” va avea premiera în această toamnă pe platforma Apple TV+.

Romanciera Edith Wharton a fost prima femeie care a primit premiul Pulitzer pentru ficțiune, în 1921, pentru romanul „Vârsta inocenței”, publicat în 1920 și ecranizat de Martin Scorsese în superbul film omonim din 1993, cu Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer și Winona Ryder în rolurile principale.

https://www.youtube.com/watch?v=W8WqUuEmJgA

Platforma Apple TV+ descrie serialul „The Buccaneers” ca pe „O poveste despre tinere care au bani și bărbați care au putere, despre intersectarea dintre bani noi și secrete vechi”. Noua producție surprinde ciocnirea dintre vechea civilizație englezească, legată de tradiții, și exuberanța acestor tinere, care aduceau un suflu nou și o desconsiderare totală a regulilor cu care această lume era obișnuită. Abia de la primul „Da!”, aceste fete plecate la Londra după soți și titluri își urmează inima și aduc cu ele principii diferite, punând bazele noii culturi anglo-americane.

Romanul lui Edith Wharton a fost adaptat anterior pentru televiziune de către BBC, în serialul „Cuceritoarele” / „The Buccaneers” (1995), care îi avea în rolurile principale pe Mira Sorvino, Carla Gugino, Alison Elliott, Sienna Guillory și Greg Wise.

Cum s-a născut „The Buccaneers”

Noul serial este inspirat de ultimul roman, rămas neterminat, al lui Edith Wharton. Până în 1937, când a murit, autoarea scrisese aproximativ trei cincimi din „The Buccaneers”. Din acest motiv, serialul este mai degrabă inspirat din cartea acesteia decât o ecranizare directă. Cartea a fost finalizată ulterior de discipola lui Edith Wharton, scriitoarea și traducătoarea Marion Mainwaring, după o schiță detaliată lăsată de autoare și publicată integral în 1993.

Conform notelor editorului, versiunea finală este „povestea bogată și captivantă a lui Nan St. George și a lui Guy Thwarte, o moștenitoare americană și un aristocrat englez a căror iubire încalcă regulile ambelor societăți”. Cei doi îndrăgostiți sunt interpretați în noul serial de Kristine Frøseth și de Matthew Broome. Alături de ei, din distribuție mai fac parte: Christina Hendricks („Mad Men”, „Zoolander 2”), Mia Threapleton (fiica lui Kate Winslet), Alisha Boe și Josh Dylan.

Noul „The Buccaneers” va avea premiera pe platforma Apple TV+ pe 8 noiembrie.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton