Homepage  / Cinema

„The Bikeriders: Clubul Vandalilor”, noul film cu Austin Butler, disponibil în cinema. Dată de lansare, poveste, trailer

„The Bikeriders: Clubul Vandalilor”, noul film cu Austin Butler, disponibil în cinema. Dată de lansare, poveste, trailer
20

de Andreea Hentea,

Îndelung așteptat de fani, „The Bikeriders: Clubul Vandalilor”, care va fi disponibil în cinematografe din 21 iunie, ne oferă, dincolo de omagiul față de faimoșii motocicliști rebeli ai Americii anilor ’60-’70, câteva adevărate recitaluri actoricești.

Totul începe în anii ’60, cu o întâlnire întâmplătoare între încăpățânata Kathy (Jodie Comer) și neliniștitul Benny (Austin Butler), membru al clubului de motociclişti Vandals din Midwest, proaspăt înființat. Cei doi tineri se îndrăgostesc și par inseparabili, însă pe măsură ce clubul se transformă într-o lume periculoasă și tot mai violentă, Benny se vede nevoit să aleagă între Kathy și loialitatea lui față de club și de prietenul lui, Johnny (Tom Hardy).

Povestea filmului „The Bikeriders: Clubul Vandalilor”

Jeff Nichols a scris și a regizat filmul fiind inspirat de imaginile celebrului fotograf și cineast american Danny Lyon și de cartea sa „The Bikeriders”, publicată în 1968, un studiu asupra unui grup de motocicliști proscriși.

Lyon a început să le facă o serie de fotografii în perioada 1963-1967, apoi a devenit el însuși un membru al clubului de motocicliști Chicago Outlaws și a călătorit alături de ei, împărtășindu-le stilul de viață până când și-a dat seama că principiile lor inițiale au degenerat. Seria lui de fotografii a fost extrem de influentă între anii 1960 și 1970 (înainte ca Dennis Hopper să-i imortalizeze pe motocicliștii rebeli ai Americii în filmul-cult „Easy Rider”, din 1969).

Dune: Part Two, Premiere – LondonIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 20

Banda de motocicliști care a inspirat filmul, Vandals, există încă, în prezent, și este rivala altui faimos club internațional de motocicliști, Hells Angels, ai cărui membri conduc în special motociclete Harley-Davidson. Nichols a vrut să-și imagineze propria poveste pentru acest film. „Sper că nu jignesc pe nimeni cu filmul meu. Ei încă mai există și sunt a doua cea mai mare bandă de motocicliști din lume. Și chiar nu vreau să mă încrucișez cu ei”, a declarat regizorul.

Un vis mai vechi

„Acum douăzeci de ani am deschis cartea de fotografii a lui Danny Lyon și de atunci am devenit obsedat de ele și am vrut să-i fac pe oameni să simtă că sunt cele mai tari fotografii din lume”, a spus Jeff Nichols, iar Tom Hardy și-a tatuat câteva cuvinte legate de film cu două zile înainte de începerea filmărilor. În plus, în octombrie 2018, Jeff Nichols a dezvăluit că se gândea de cinci ani să realizeze un film cu motocicliști plasat în anii ’60, deși în acel stadiu nu avea un scenariu.

Ceea ce l-a ambiționat a fost replica lui Michael Shannon (care, o dată cu rolul lui Zipco din „The Bikeriders: Clubul Vandalilor”, a ajuns la a cincea colaborare cu Jeff Nichols). În timp ce filmau videoclipul muzical „Lucero: Long Way Back Home”, în 2018, Nichols i-a spus din nou actorului despre filmul cu motocicliști, iar Shannon i-a replicat: „Ai vorbit atât de mult timp despre ideea asta. Nu vei face niciodată filmul ăla!”. Regizorul și-a dorit însă atât de mult să facă acest film, încât a renunțat, pentru acest proiect, la șansa de a regiza „Fără zgomot: Ziua 1”.

Sentebale charity concert in LondonIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  12 / 20

„The Bikeriders: Clubul Vandalilor” a fost așteptat cu foarte mult interes. Un fan al lui Austin Butler a condus tot drumul din Louisiana până în Little Rock pentru a vedea noul film al actorului său preferat, dar greva actorilor, în desfășurare pe atunci, l-a împiedicat pe Butler să participe la strângerea de fonduri din industria locală care a găzduit premiera filmului în Arkansas. „Austin Butler ar fi fost cu siguranță acolo dacă acest conflict de muncă ar fi fost soluționat la timp”, le-a spus atunci regizorul Jeff Nichols fanilor, citat de variety.com.

Întâlniri memorabile cu actorii

Austin Butler a fost primul din distribuție care a semnat contractul. „Producătorul meu m-a sunat și mi-a spus: «Trebuie neapărat să-l cunoști pe acest tânăr, Austin»”, a povestit Jeff Nichols. Regizorul știa că actorul fusese distribuit în rolul lui Elvis, dar filmul biografic al lui Baz Luhrmann încă nu se lansase. „Ne-am întâlnit la restaurant și el s-a apropiat și mi-a strâns mâna. Are 1,90 m, este blond, iar părul lui nu semăna deloc cu părul lui Elvis. Am fost uimit să constat că e cea mai charismatică persoană pe care am întâlnit-o vreodată”, și-a mai amintit regizorul. Nichols a mai spus: „Adevăratul Elvis Presley și-ar fi dorit să fie următorul James Dean. A făcut 31 de filme, dar nu a devenit niciodată actor. Cu Butler este o cu totul altă poveste. El a jucat rolul lui Elvis Presley, dar acum, cu «The Bikeriders», el transmite perfect acea fascinație de rebel zbuciumat proprie lui James Dean”. Nichols a adăugat: „Aveam nevoie de un personaj despre care publicul să creadă cu convingere că exercită asemenea atracție atât asupra Kathy, cât și asupra lui Johnny”.

Dacă Austin Butler amintește, în acest film, într-o foarte măsură de James Dean, Tom Hardy aduce mult cu Marlon Brando, iar Jeff Nichols a speculat acest lucru, arătându-l pe Johnny, personajul lui Hardy (într-un flashback inspirat de una dintre fotografiile lui Lyon), urmărind la televizor celebrul film „Sălbaticul” / „The Wild One” (1953), în care Marlon Brando făcea parte dintr-o bandă de motocicliști.

Pentru a-l distribui pe Tom Hardy, Jeff Nichols a zburat la Londra. „M-am dus la el acasă și am stat patru ore de vorbă. Avea o bucată de hârtie și își lua notițe”, a spus Nichols, care și-a amintit că era încă amețit de diferența de fus orar și fusese copleșit de toate ideile actorului despre personajul său. „Am plecat simțind că tocmai am susținut un examen la facultate, iar impresarul lui Hardy m-a sunat după câteva ore și mi-a spus: «Tom te adoră, pur și simplu, a spus că ești un ascultător grozav»”.

Cât despre Jodie Comer, regizorul a povestit că actrița a lucrat enorm la accentul lui Kathy. Jeff Nichols pusese mâna pe câteva înregistrări audio ale interviurilor lui Danny Lyon cu subiecții săi pentru carte, pe care le-a înmânat actorilor săi pentru lucru.

Astfel, Jodie Comer a putut să-și bazeze accentul puternic al personajului ei din Vestul Mijlociu pe accentul adevăratei Kathy. „Ea a defalcat fonetic fiecare cuvânt din scenariu în funcție de aceste înregistrări audio. A fost o cantitate enormă de muncă”, a spus Nichols.

O: The Bikeriders, SUA, 2023 R: Jeff Nichols D: Austin Butler, Jodie Comer, Tom Hardy, Michael Shannon, Boyd Holbrook, Norman Reedus.

Sursă foto: Hepta – Profimedia

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton