Homepage  / Uncategorized / Disney Plus

„The Acolyte” are premiera la Disney Plus. Când se lansează cel mai nou serial din franciza „Star Wars”

„The Acolyte” are premiera la Disney Plus. Când se lansează cel mai nou serial din franciza „Star Wars”

de Vasilica Rogozanu,

Universul producțiilor „Star Wars” se va mări curând cu încă una: pe 5 iunie, are premiera, la Disney+, noul serial „The Acolyte”.

Primele două episoade ale serialului „The Acolyte” se lansează pe 5 iunie, urmând ca restul, până la 8, să fie lansate câte unul pe săptămână.

Noul serial „The Acolyte” este disponibil în România pe 5 iunie la Disney+

Acțiunea cu 100 de ani înainte de „Războiul stelelor: Episodul I”

Acțiunea noii aventuri dintr-o „galaxie foarte, foarte îndepărtată” are loc cu aproximativ 100 de ani înaintea celei din „Războiul stelelor: Episodul I – Amenințarea fantomei” (1999, primul din trilogia cu Ewan McGregor și Natalie Portman).

În „The Acolyte”, o investigație asupra unei crime șocante îl confruntă pe un respectat maestru Jedi, Sol, cu o războinică periculoasă din trecutul său. Pe măsură ce apar mai multe indicii, ei descoperă primele semne că Forța Întunecată nu doarme.

The Acolyte ©2024 Lucasfilm Ltd. & TM

Noul serial adună o distribuție impresionantă: pe lângă protagoniștii Lee Jung-jae („Squid Game”) și Amandla Stenberg („Columbiana”), în rol de maestru și fost învățăcel, joacă, printre alții Jodie Turner- Smith și Carrie Ann-Moss („Matrix”).

Sud-coreeanul Lee Jung-jae e maestru Jedi

Actorul sud-coreean Lee Jung-jae, devenit celebru cu serialul „Squid Game”/„Jocul calamarului” de la Netflix, este maestrul Jedi Sol, care cercetează crima misterioasă. „Când mi s-a oferit rolul, am fost atât de surprins. Am fost și mai surprins când am aflat că el este un maestru Jedi. Și și mai surprins din nou să văd ce personaj important era – prin ce urma să treacă [în serie]”, a povestit el pentru Empire.

Maestrul Sol (Lee Jung-jae) ©2024 Lucasfilm Ltd. & TM

Lee Jung-jae, care a văzut prima dată un film „Star Wars” când avea doar 12 ani, a mai declarat pentru Empire: „Sunt o mulțime de scene de acțiune, unul dintre primele lucruri pe care a trebui să le fac a fost să mă antrenez pentru ele”.

„Am văzut , apoi m-am dus să văd primul film. Îmi amintesc cât de șocat am fost – a fost un șoc cultural imens. Am fost șocat de toate navele spațiale precum și de acele săbii laser. Am fost complet hipnotizat”, a mai dezvăluit Lee Jung-jae despre prima lui întâlnire cu universul „Star Wars”.

„Când mi s-a oferit rolul, am fost atât de surprins. Am fost și mai surprins când am aflat că el este un maestru Jedi. Și și mai surprins din nou să văd ce personaj important era – prin ce urma să treacă [în serie]”, a mai povestit el.

Mae, un personal misterios

Personajul central al seriei este Mae, o eroină misterioasă, fost padawan al maestrului Sol. Traseul ei în noul serial este însă ținut secret, lăsându-ne să ne întrebăm dacă Mae este sau nu, până la urmă, un cavaler Sith.

Mae (Amandla Stenberg) ©2024 Lucasfilm Ltd. & TM

Mae este interpretată de actrița Amandla Stenberg, un fan declarat al francizei „Star Wars”. Actrița de doar 25 de ani a devenit celebră mai ales cu rolul fetiței Rue, din primul „Jocurile foamei”, aliata lui Katniss, care moare în arenă. „The Acolyte” este prima producție în care are rolul principal.

Carrie Anne-Moss, din „Matrix” în „Războiul stelelor”

Celebra actriță Carrie-Anne Moss (56 de ani) revine la scenele de luptă odată cu rolul din serialul Disney, unde o joacă pe Indara, tot un maestru Jedi.

Indara (Carrie-Anne Moss)©2024 Lucasfilm Ltd. & TM

Obișnuită cu acestea de când îi dădea viață lui Trinity în seria „Matrix”, Moss s-a obișnuit rapid cu noua coregrafie de luptă și cu mânuirea sabiei laser. „Să joc un maestru Jedi și să mă antrez pentru scenele de luptă a fost o experiență extraordinară”, o citează IndieWire.

Filmările la serial au început în octombrie 2022 și s-au terminat anul trecut, în mai, având loc în mare parte la Londra.

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton