; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Terry Gilliam critică “Avatar”

16 February 2010

Regizorul britanic (69 de ani) a atacat superproducţia lui James Cameron, spunând că îi afectează puternic pe cineaştii mai mici, relatează Contactmusic.

Gilliam, care are la activ filme ca Dr. Parnassus' (2009), Armata celor 12 maimuţe' (1995) şi Regele pescar' (1991), susţine că filmele lui Cameron sunt făcute doar pentru a produce bani, în timp ce alte proiecte sunt ocolite de finanţatori din această cauză.

Există atâţia regizori şi artişti minunaţi, cu atât de mult potenţial, care nu sunt luaţi în seamă pentru că studiourile îşi pompează banii în aceste proecte uriaşe', a explicat Gilliam.

Există filme cu buget mai mic care sunt magice, dar cine se poate lupta cu «Avatar»', a continuat el.

Blockbuster-ul SF regizat de James Cameron a costat aproximativ 300 de milioane de dolari, fiind un pionier în domeniul noii tehnologii 3D, însă criticii de film nu pun semnul egal între reuşita la box-office şi premii. «Avatar» va câştiga toate marile trofee în acest an, nu că ar merita, însă', e de părere Barry Norman, citat de FemaleFirst.co.uk.

Filmul lui Cameron a depăşit bariera de 2 miliarde de dolari la box-office, în toată lumea, depăşind Titanic ca cel mai de succes film din toate timpurile. „Avatar' e, în acelaşi timp, şi cel mai prolific film din istoria Statelor Unite şi a Marii Britanii.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare