; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Teroristiifildesului

„Teroriștii fildeșului”, o anchetă sub acoperire despre comerțul ilegal de fildeș

27 September 2015

În noul documentar adus de National Geographic Channel, „Teroriștii fildeșului', difuzat în premieră în 27 septembrie, la ora 22.00, Brian Christy, prin sprijinul Societății National Geographic și al revistei afiliate al cărei colaborator este, anchetează efectele devastatoare ale comerțului ilegal de fildeș la nivel internațional.

teroristiifildesului

 

Consecințele extinse și tragice ale braconajului de elefanți sunt analizate în amănunt: un număr de 30.000 de elefanți africani sunt uciși în fiecare an pentru colții lor; mii de oameni sunt atacați și uciși ca urmare a acestui trafic sângeros.

teroristii fildesului1

 

Până în prezent, nimeni nu a reușit să pună laolaltă piesele acestui puzzle al distrugerii: cum este fildeșul luat de la elefanții uciși sistematic de tot mai multe grupări militarizate; cum traversează fildeșul continentul african pentru a fi vândut pentru a achiziționa, cu banii obținuți, arme și muniții; cum fildeșul și armele ajung să susțină campanii de infracțiuni și terorism.

WarlordsOfIvory

 

Reporter cu vastă experiență în conflictele traficului de animale sălbatice și corespondent-șef al diviziei de Investigații Speciale a revistei National Geographic, Christy apelează la o nouă metodă pentru a examina cum fildeșul ilegal este transportat atât pe teritoriul Africii cât și în afara continentului. El comandă realizarea unui fildeș artificial, care să arate și să aibă textura unui colț real. Fildeșul artificial conține un sistem de urmărire prin GPS special creat, pentru a urmări indivizii care ucid elefanții, descoperindu-le rutele, porturile, orașele și țările unde îi poartă jaful lor brutal de fildeș.

 

Fildeșul artificial îl conduce pe Christy către cele mai nemiloase grupări militarizate și teroriste, toate cunoscute pentru prădarea comunităților, violarea și capturarea sătenilor, uciderea paznicilor de parcuri naturale care se opun acțiunilor lor. Ancheta lui Christy, deși periculoasă, are o importanță vitală în sprijinirea autorităților internaționale care încearcă să identifice sursele de fildeș ilegal și să suprime acest tip de comerț.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare