; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

GARAMBA NATIONAL PARK, DEMOCRATIC REPUBLIC OF CONGO  Over 30,000 African elephants are killed every year. (Photo Credit: NG Studios/Josh Thomas)

„Teroriștii fildeșului” începe, în septembrie, la National Geographic

25 August 2015

În noul documentar adus de National Geographic Channel, „Teroriștii fildeșului', difuzat în premieră în 27 septembrie, la ora 22:00, Brian Christy, prin sprijinul Societății National Geographic și al revistei afiliate al cărei colaborator este, anchetează efectele devastatoare ale comerțului ilegal de fildeș la nivel internațional.

GARAMBA NATIONAL PARK, DEMOCRATIC REPUBLIC OF CONGO- Over 30,000 African elephants are killed every year. (Photo Credit: NG Studios/Josh Thomas)

Consecințele extinse și tragice ale braconajului de elefanți sunt analizate în amănunt: un număr de 30.000 de elefanți africani sunt uciși în fiecare an pentru colții lor; mii de oameni sunt atacați și uciși ca urmare a acestui trafic sângeros.

Până în prezent, nimeni nu a reușit să pună laolaltă piesele acestui puzzle al distrugerii: cum este fildeșul luat de la elefanții uciși sistematic de tot mai multe grupări militarizate; cum traversează fildeșul continentul african pentru a fi vândut pentru a achiziționa, cu banii obținuți, arme și muniții; cum fildeșul și armele ajung să susțină campanii de infracțiuni și terorism.

Reporter cu vastă experiență în conflictele traficului de animale sălbatice și corespondent-șef al diviziei de Investigații Speciale a revistei National Geographic, Christy apelează la o nouă metodă pentru a examina cum fildeșul ilegal este transportat atât pe teritoriul Africii cât și în afara continentului. El comandă realizarea unui fildeș artificial, care să arate și să aibă textura unui colț real. Fildeșul artificial conține un sistem de urmărire prin GPS special creat, pentru a urmări indivizii care ucid elefanții, descoperindu-le rutele, porturile, orașele și țările unde îi poartă jaful lor brutal de fildeș.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare