Homepage  / Seriale / Seriale britanice

Terifiantele mărturisiri ale unui criminal în serie: „Des” vine la Epic Drama. Când e premiera

Terifiantele mărturisiri ale unui criminal în serie: „Des” vine la Epic Drama. Când e premiera

de Mioara Tronaru,

Miniseria „Des” (2020), cu un David Tennant magistral în rolul protagonistului, sondează personalitatea unui criminal în serie, Dennis Nilsen (1945 - 2018), contemporan cu noi. Tot ce trebuie să știi despre noul serial de la Epic Drama. Când are premiera la TV.

Producția britanică, deținătoare a unui Emmy pentru performanța lui Tennant, va fi de vineri, 15 septembrie, de la ora 22.00, la Epic Drama.

O poveste care a șocat Marea Britanie

În urma descoperirii unor rămășițe umane care au înfundat canalizarea unei case, poliția londoneză se deplasează la fața locului, dar cum ajunge acolo proprietarul Dennis Nilsen (David Tennant), poreclit Des, declară pe nepusă masă că este criminal în serie. Plasat în închisoare și interogat de inspectorul Peter Jay (Daniel Mays), Nilsen își mărturisește cu sânge rece faptele: de ani de zile aducea acasă tineri, culeși de prin baruri sau unii fără adăpost de pe străzi, pentru a-i ucide.

Cu ajutorul jurnalistului Brian Masters (Jason Watkins), anchetatorul va încerca să schițeze personalitatea ucigașului, să descopere identitatea tuturor victimelor și să construiască dosarul pentru proces. Întreaga afacere este expusă în trei acte, fiecare având la dispoziție câte un episod: arestarea, interogratoriile și apoi procesul.

Relatând un caz real, care a șocat Marea Britanie în anii ’80, „Des” explorează personalitatea unui criminal în serie, un om aparent banal, dar terifiant prin faptele de care a fost capabil și prin modul în care le relatează. La un moment dat, chiar el comentează: „Îmi vine greu să cred că eu, Des Nilsen, am făcut într-adevăr toate astea”.

Miniseria are la bază cartea „Killing for Company”, scrisă de Brian Masters, cel care l-a intervievat pe Dennis „Des” Nilsen în închisoare.

David Tennant face un rol magistral

„În mod clar, unul dintre lucrurile cele mai importante ale acestei povești este că Des Nilsen a ucis atât de mulți oameni fără ca cineva să observe, fără ca cineva să tragă vreun semnal de alarmă și că putea continua așa încă mulți ani. Cum ajunge o ființă umană într-o astfel de situație și cum de nimeni din jur nu își dă seama ce se întâmplă?”, a declarat David Tennant (cunoscut pentru interpretările din „Dr. Who” și „Good Omens”) pentru BBC.

Pentru rolul Des Nilsen, Tennant a fost recompensat cu trofeul pentru cel mai bun actor la International Emmy Awards. Și toată lumea este de acord cu faptul că face un rol magistral interpretând un psihopat. În numai trei episoade, reușește să dea personajului său complexitate făcând ca imaginea inițială a criminalului care vrea să mărturisească să nu mai aibă aproape nimic de-a face cu portretul final.

Ally Ross, care a făcut în The Sun un top cu ce a fost mai bun și ce a fost mai rău pe micile ecrane în 2020, comentează la categoria cei mai buni actori: „Cel care continuă să mă bântuie este David Tennant ca Dennis Nilsen în «Des»”.

Trailer „Des”

Sursa foto: imdb.com

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton