Homepage  / Vedete româneşti

Teona Stavarachi, actrița și vocea de pe coloana sonoră din Groapa. „Cânt mai mult după ureche”. EXCLUSIV

Teona Stavarachi, actrița și vocea de pe coloana sonoră din Groapa. „Cânt mai mult după ureche”. EXCLUSIV
11

de Cătălina Matei,

La cei 24 de ani ai săi, Teona Stavarachi are parte de o ascensiune puternică în cariera sa de actriță: după rolul din „Ramon”, tânăra originară din Suceava este acum protagonista din „Groapa”. În noul serial care va începe din 16 septembrie la Pro TV, Teona o interpretează pe Alma Coman, iubita și soția lui Sasha Vlahu, alias Daniel Nuță, o poveste de dragoste cu mult suspans și cântec, în același timp. La propriu!

Teona Stavarachi și Daniel Nuță interpretează personajele principale din serialul „Groapa” de la Pro TV, Sasha și Alma, implicate într-o poveste de dragoste vibrantă, plină de suspans, dar și de… cântec. În timp ce personajul lui Daniel, Sasha Vlahu, este trapper, Teona își împrumută vocea pe coloana sonoră a producției ce va începe din 16 septembrie la Pro TV și va fi difuzată în fiecare sâmbătă, de la 20.00.

Teona Stavarachi are 24 de ani, tocmai a absolvit Masterul la UNATC și este originară din Suceava. A început să joace încă din adolescență, cu o trupă de liceu, iar părinții, care nu au nicio legătură cu domeniul, au fost uimiți de alegerea ei și au încercat să o „deturneze” de pe drumul ales.

Dincolo de Actorie, Teona cântă. Chiar dacă nu are cursuri aprofundate de canto, tânăra actriță compune propriile piese, cântă alături de LVX Machina, iar din această toamnă o vom auzi pe coloana sonoră a serialului „Groapa”.

Mai multe detalii… imediat!

Ați început filmările pentru serial la scurt timp după ce tu și Daniel Nuță v-ați cunoscut. Două zile, parcă? Cât de mult sau nu ți-a plăcut de el la prima vedere?

Nici nu mi-am pus problema de plăcut sau nu. Ne-am văzut, inițial, la o cafea să ne cunoaștem, să nu intrăm chiar din nimic în acțiune și pur și simplu ne-am luat ca atare. Eu aveam multe emoții, el mult mai stăpân pe situație, din discuție ne-am dat seama că avem lucruri în comun, am vorbit foarte liber și ne-am simțit confortabil unul cu altul. Probabil că și provocarea serialului a pus o presiune să ne deschidem, dar între timp am devenit și buni prieteni, deci nu cred că e întâmplător.

Și tot atunci ați filmat și câteva scene de dragoste… Cum te „dezîndrăgostești” după ce se termină filmarea cu pricina?

Nu mai e o noutate pentru nimeni că au fost primele mele secvențe de genul acesta și că am avut emoții. M-a suprins cât de simplu e dacă ai oamenii potriviți în jur, de la partener până la echipă. Cred că ține de o disciplină a meseriei și de faptul că privim totul profesional.

teona-stavarachi-groapa-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Ce ți se pare cel mai solicitant la acest proiect?

Cred că cel mai solicitant e ritmul de lucru, iar din punctul meu de vedere e o provocare să învăț să accesez emoții în timp record și să reușesc să-mi păstrez ordine în gânduri. E primul meu proiect cu un traseu atât de lung și toată experiența e o lecție și o oportunitate să pun în aplicare și să dezvolt ceea ce am învățat până acum.

Care a fost cea mai lungă scenă de până acum? Cât timp a fost necesar pentru finalizarea ei?

Nu m-am uitat la ceas să pot să spun care a fost cea mai lungă, dar știu care a fost cea mai grea (din câte am filmat până acum) și abia aștept să o văd și eu. Nu vreau să spun prea multe ca să nu dau spoilere, dar e o confruntare încărcată de multe emoții și a ajutat mult faptul că echipa ne-a acordat timpul și liniștea necesară realizării ei.

Alma și Sasha, personajele din „Groapa”, se și căsătoresc. În viața reală, ai fost sau poate ești în punctul de a oficializa o relație? Cum vezi căsătoria, în general?

Nu sunt în punctul de a oficializa o relație, dimpotrivă, mă concentrez mult pe carieră și nu mă grăbesc din punctul acesta de vedere. În schimb, mi-ar plăcea, cândva, să mă căsătoresc. Văd asta ca pe un act de iubire și împărtășire cu oamenii dragi a unei povești frumoase dintre doi oameni. Nu o văd ca pe un mare „tam-tam”, ci mai degrabă ceva intim și semnificativ și, ideal, once in a lifetime.

„Am înregistrat și am cântat în concerte de câteva ori cu LVX Machina”

Și cânți în acest proiect: îți pui vocea pe colona sonoră a serialului. Cum crezi că te-ai descurcat din postura aceasta?

Cred că emoțiile devin un laitmotiv al meu pentru că și aici le-am avut. Eu nu am avut alte cursuri de canto înafară de cele de la facultate și cânt mai mult după ureche. Îmi place să fac asta, e adevărat, cânt mult pe acasă, am înregistrat și am cântat în concerte de câteva ori cu LVX Machina, scriu propriile piese, dar să îmi pun vocea pe coloana sonoră a serialului în care am și un personaj principal este doar… WOW. Cum m-am descurcat, bănuiesc că o să vedem împreună, încă nu am auzit o variantă finală și nici nu pot să-mi dau cu părerea acum.

Vei și cânta alături de Daniel?

Poate într-o seară la karaoke sau în drum spre casă după filmare, dar mai mult decât atât nu știu. Rămâne de văzut ce ne mai pregătește serialul „Groapa”.

Cum crezi că va fi primit serialul de către telespectatori? Mai ales că Pro TV-ul difuzează și „Clanul”, o altă poveste a cărei intrigă se concentrează pe lumea interlopă…

Fiecare poveste are farmecul ei, la fel și fiecare personaj. Pentru cât de frumoasă este energia la filmări și pentru această distribuție și echipă care promite extrem de multe, cred că publicul va urmări și povestea noastră și sper să o facă pentru că avem multe de împărtășit din călătoria noastră.

teona-stavarachi-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  4 / 11

Dincolo de „Groapa”, în ce alte proiecte mai ești implicată?

Momentan, nu se întrevede nimic nou la orizont, dar nu mă sperie asta pentru că sunt conștientă că abia „m-am născut”, abia am terminat masterul și lucrurile oricum se mișcă mai bine decât m-aș fi așteptat. Am două spectacole care vor continua și din toamnă: „Platonov”, regia Cristian Theodor Popescu, la Teatrul Bulandra și „Un basm urban”, regia Norbert Boda, la Teatrul Metropolis. Nu mă culc pe o ureche, urmăresc castinguri și proiecte noi și îmi doresc să ajung să am cât mai puțin timp liber.

Și cum arată o zi absolut banală pentru tine? 😉 Când nu filmezi, nu cânți…

Într-o zi absolut banală de obicei, fac curățenie, mâncare, eventual ies la o plimbare sau la o cafea pe undeva, singură sau cu cineva pe care nu l-am mai văzut demult, încerc să mă pun în mișcare și să fac exerciții acasă, îi sun pe ai mei (care sunt toți plecați în țări străine), dar nu mă pot abține dimineața să nu dau drumul la muzică și la finalul zilei la un serial sau un film.

Foto: Pro TV; Instagram

Sursa foto: Instagram

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton