; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Teodora Tompea

Teodora Tompea (Digi 24): „În ultimii ani am învățat să mă bucur, onest, de tot ceea ce mă înconjoară în fiecare moment”

08 August 2020

Teodora Tompea (33 de ani), prezentatoarea știrilor Digi24 în intervalul orar 16.00-19.00, lucrează deja de opt ani în cadrul postului televiziune, însă perioada aceasta a fost mai solicitantă ca oricând. Prezentatoarea ne-a mărturisit că prima parte a anului a fost „obositoare', testându-i limitele.

 

TVmania: Teodora, de câți ani faci parte din echipa Digi?

Teodora Tompea: De mai bine de 8 ani, din mai 2012 mai exact. Am intrat în echipa Digi24, mai întâi, la stația locală de la Iași. Acolo am fost, pe rând, reporter, realizator, prezentator, corespondent. De 4 ani am venit la București.

Care a fost cea mai mare lecție pe care ai învățat-o în toți acești ani?

Să am răbdare. Cu mine, în primul rând. Mai ales atunci când greșesc, când nu totul se întâmplă așa cum aș vrea. Și tot în ultimii ani am învățat să mă bucur, onest, de tot ceea ce mă înconjoară în fiecare moment.

De câteva luni trecem printr-o perioadă extrem de dificilă, însă ai fost de fiecare dată la locul de muncă. Ce a fost cel mai greu?

Să îmi păstrez echilibrul. Să îmi păstrez gândirea pragmatică, rece, în situații critice. Mi-a fost și îmi este greu să nu îmi văd familia, să mă îngrijorez, ca noi toți, pentru părinții mei și pentru cei apropiați. Și de ce să nu recunoaștem că a fost o perioadă extrem de obositoare.

Cum te-ai adaptat programului?

Pe moment, atunci când apare o situație de criză, nu am probleme de adaptare. După ce trece greul încep să resimt oboseala. A fost dificil, în perioada stării de urgență, să fac față orelor multe și târzii de muncă. Ajungeam la redacție cel târziu la ora 14, la ora 20 începeam emisia și plecam la 1 noaptea. Iar dimineața, de la 10.00-11.00, o luam de la capăt. Adaptarea la program presupune și adaptarea programului de acasă, acolo unde ne pregătim tot pentru job.

Cum este pentru un jurnalist de la o televiziune de știri o perioadă atât de stresantă în ceea ce privește informațiile cum este o pandemie?

Este ceva complet nou. Pentru oricine. Ca stare, ca nivel de presiune asupra fiecăruia dintre noi, ca informație. Și ca jurnalist, aflat zi de zi la televizor, este provocator. Este o responsabilitate uriașă a fiecărui cuvânt spus, a fiecărui mesaj transmis.

Ce crezi că ar trebui să învățăm din pandemia prin care trecem?

Sunt atât de multe lucruri de învățat, pe multe paliere. Pentru noi ca omenire, pentru noi ca societate, pentru noi ca parte a unei comunități, cred că trebuie să învățăm să nu mai gândim egoist. Pentru că noi acum trebuie să avem grijă atât de noi, cât și de cei din jur. Însă am observat că lecțiile sunt diferite. Eu una recunosc că toată această pandemie mi-a testat și îmi testează limitele, propriile bariere.

În perioada izolării ți-ai descoperit noi hobby-uri?

Am redescoperit mai degrabă lucruri de care nu aveam timp în ultima perioadă. Mi-am amintit cât de mult mă relaxează să pictez. Desigur, la nivel de începător.

Dar planuri de vacanță ți-ai mai făcut?

Aveam planuri de vacanță. Și după ridicarea stării de urgență aveam rezervări făcute în țară și străinătate, acolo unde aveam cum să ajung. Însă din mai multe motive am decis să mut toate rezervările pentru vara anului viitor. Sper să pot ajunge măcar acasă la părinții mei, la Iași, și la Sulina, a doua casă, așa cum îmi place să îi spun.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare