; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Televizorul-cinematograful

04 October 2009

Primul televizor LCD din lume care pastreaza proportia ecranului de cinematograf (21:9) iti permite sa vezi filmele asa cum au fost concepute de regizor.

Nu ti s-a parut niciodata ca este ceva in neregula cand te-ai uitat la un film difuzat prin cablu, pe un televizor cu cristale lichide? Noul televizor LCD Philips rezolva dilemele telespectatorilor.

Cinema fara compromis
Este primul televizor din lume cu un format specific cinematografelor. In mod normal, televizoarele LCD clasice fac un compromis in ceea ce priveste vizionarea filmelor, fie prin schimbarea formatului original pentru a incadra imaginea pe ecran – pierzand perspectiva filmarii initiale – fie prin aparitia de benzi negre (letterboxing) in partea de sus si cea de jos a ecranului. Cinema 21:9 depaseste aceste probleme si reda perfect materialele video filmate in format cinematografic 2.39:1. Aparatul are un procesor 2009 Perfect Pixel HD care ofera 2.250 de miliarde de culori vii. Este dotat cu ecran full HD de 2.560 x 1.080 p . Cele 8,3 milioane de pixeli garanteaza o imagine clara si chiar “high definition”.

Televizor versat
Cinema 21:9 poate reda si alte materiale care nu au fost filmate in standardul 21:9, provenind din surse ca transmisii TV, jocuri si DVD-uri deoarece, datorita tehnologiei de auto-formatare, pot fi redimensionate pentru a umple intregul ecran. Cu o rata de refresh de numai 1 ms si optiunea Perfect Contrast (rata dinamica de 80.000:1), calitatea imaginii este imbunatatita.
O functie relativ utila este Net TV, care permite accesul simplu si rapid la Internet, prin conexiune fara fir. Ma indoiesc ca romanii vor dori sa-si verifice e-mail-ul pe televizor sau ca vor intra pe Youtube intre doua meciuri de fotbal, dar este bine ca exista aceasta functie in dotare.

Daca dispui de aparate HDMI multiple, te vei bucura de cinci porturi HDMI 1.3a, conexiune Wi-Fi si compatibilitate cu aparate certificate DLNA.

de George Hari Popescu

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare