; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Euros

Televiziunea Română transmite în direct probele Campionatului European de patinaj artistic de la Graz, Austria

20 January 2020

TVR 2, TVR 2 HD și TVR Moldova vor transmite în direct, din 22 ianuarie, probele Campionatului European de patinaj artistic de la Graz, Austria.

Din această săptămână, spectacolul feeric al patinajul artistic se întoarce la Televiziunea Româna. Începând de miercuri, 22 ianuarie și până duminică, 26 ianuarie, TVR 2, TVR 2 HD și TVR Moldova vor transmite în direct  Campionatele Europene de patinaj artistic de la Graz, Austria. La competiție vor participa peste 120 de patinatori, din 33 de țări. România ar fi trebuit să fie reprezentată de Julia Sauter, clasată anul trecut pe locul 14, dar patinatoarea de origine germană nu este încă refăcută după o entorsă la gleznă.
TVR 2 va difuza, simultan cu TVR Moldova, în direct, probele de concurs, de miercuri până sâmbătă. Gala de închidere va avea loc duminică, 26 ianuarie, de la ora 15:30.
TVR 2, program:
Miercuri, 22 ianuarie:  ora 15:00 Program scurt băieți
ora 21:40 Program scurt perechi
Joi, 23 ianuarie:       ora 11:00 Rezumat
                                ora 15:00 Program impus/dans
                                ora 21:40 Program liber- băieți
Vineri, 24 ianuarie:    ora 11:00 Rezumat
                                ora 15:00 Program scurt–fete
                        ora 20:50 Program liber –perechi
Sâmbătă, 25 ianuarie:   ora 15:00 Program impus/dans
                                ora 21:50 Program liber–fete
Duminică, 26 ianuarie:  ora 15:00 Rezumat
                                         ora 15:30 Gala de închidere

Întrecerile vor fi comentate de Monica Bucur și Alina Alexoi. Competiția va determina cotele de intrare pentru fiecare federație la Campionatele Europene 2021.
Dintre campionii europeni din 2019, doar reprezentanții Franței, Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron își vor putea apăra titlul pe gheața patinoarului Steiermarkhalle. Spaniolul Javier Fernandez, cu 7 medalii de aur continentale în palmares, s-a retras, lăsând deschisă lupta pentru supremație în întrecerea masculină, iar la perechi, Vanessa James și Morgan Cipres au decis să facă o pauză, la fel ca și campioana olimpică Alina Zagitova. Campioana europeana din proba feminină, Sofia Samodurova a ratat selecția, fiind doar a 9-a în concursul din Rusia.

„Dacă francezii Papadakis și Cizeron sunt favoriții probei de dans, întrecerea feminina va fi una în care Eteri Tutberidze va arunca pe gheața patinoarului din Graz artileria grea.  Antrenoarea  care a dus o pe Alina Zagitova în 2018 la aurul olimpic vine în Austria cu trei patinatoare de excepție, toate trei excelente săritoare: Alyona Kostornaia, câștigătoarea la 16 ani a Grand Prix-ului de la Torino și alte două sportive de 15 ani, campioana mondială de junioare, Alexandra Trusova, prima patinatoare din lume care a sărit cvadruplu Lutz și vicecampioana lumii, Anna Shcherbakova. Interesant de urmărit și duelul pentru supremație în proba masculină între patinatorii din Rusia, Franța și Italia, în timp ce la perechi, fără James și Cipres rușii par a avea primele șanse', spune Monica Bucur, jurnalist TVR.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare