; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Tvmania.ro   teddybar

Teddybar.ro – grădiniță particulară Sector 1 București ideală pentru siguranța copilului tău

25 January 2021

Siguranță' este cuvântul care contează enorm când vine vorba despre copilul tău. Cu toții înțelegem importanța siguranței atunci când creștem un copil. Acasă, încercăm să îi oferim celui mic tot confortul și siguranța, prin toate mijloacele posibile. Însă, temerile noastre apar în momentul în care copilul nu mai este sub ochii noștri, respectiv când se află la grădiniță sau la școală. Cu cei foarte mici, grijile sunt și mai mari.

În momentul în care îi ducem la grădi pentru prima dată, acesta se va simți rupt' de părinți, de mama în special și de mediul în care a stat până în acel moment. Educatorii trebuie să aibă pregătirea necesară pentru a face ca această ruptură să nu fie dramatică și să îi asigure pe părinți că cei mici se află în deplină siguranță. Așa că, unde să îl duci pe cel mic pentru a avea parte de siguranță deplină, dar și de o educație pe măsură?

Îți recomandăm Teddybar.ro – gradinita particulara Sector 1 Bucuresti, unitatea de învățământ în care copiii se simt confortabil și au parte de noi cunoștințe, dobândite în cel mai plăcut mod posibil. Aici, educatorii și profesorii, fac tot posibilul pentru a se asigura că copiii în grijă lor sunt în siguranță. Există încuietori la uși și ferestre, clădirile sunt supravegheate și protejate și echipa Teddybar este mereu în căutarea unor modalități mai bune de a-i feri de ce este mai rău. De asemenea, ținând cont de situația epidemiologică actuală, te asigurăm că se iau toate măsurile necesare de protecție, astfel încât copiii să fie feriți.

Dar siguranța depășește siguranța fizică. Cunoașterea și certitudinea propriei siguranțe reprezintă o parte importantă a dezvoltării sociale și emoționale a copiilor. Un copil care se simte în siguranță va fi mai capabil să exploreze și să experimenteze lumea din jurul său și mai capabil să învețe.

Siguranță simțită vs. siguranță reală !

Marea diferență aici este între a fi în siguranță și a simți că ești în siguranță. Gândindu-te la momentele în care a trebuit să îți reconfortezi copilul atunci când era speriat, cum ar fi după un coșmar sau când ceva îl speria. Chiar dacă știi că totul în jurul lor e în siguranță, în acel moment are nevoie de ajutorul tău pentru a se simți în siguranță. Această este diferența dintre siguranța reală și siguranța simțită. Siguranța reală este, desigur, o necesitate, dar copiii au o nevoie foarte mare de a se simți și în siguranță.

Siguranța simțită într-un cadru educațional

Siguranța pe care copiii o simt este deosebit de importantă într-un cadru educațional. O instituție unde se oferă educație de înaltă calitate, precum Teddybar, va lua toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța copiilor aflați în grijă ei.

Pentru mai multe informații despre siguranța îngrijirii copiilor, poți oricând să contactezi echipa Teddybar.

Atunci când căutați un furnizor de servicii de îngrijire și educare a copiilor, asigura-te că aceștia creează și un mediu cald, prietenos, favorabil, în care copilul tău se poate simți în siguranță. Fără asta, ei sunt incapabili să se relaxeze și să învețe. Copiii care se simt nesiguri vor fi preocupați să încerce să păstreze o aparență de control asupra mediului lor și să se concentreze excesiv asupra adulților responsabili, mai degrabă decât să încerce lucruri noi sau să interacționeze cu colegii. De asemenea, nu sunt în măsură să dezvolte o imagine sănătoasă despre ei înșiși și despre lumea din jurul lor.

Unul dintre cele mai vizibile efecte ale acestui lucru este dorința copilului de a merge la grădiniță sau la școală. Majoritatea copiilor au o dorință normală de a rămâne acasă sau o tendință de a evita tranziția (mai ales dimineața devreme), dar o antipatie puternică față de școală creează în fiecare zi bătălii inutile care pun mai multă tensiune pe relația părinte-copil.

Părinții și profesorii care lucrează împreună

În cele din urmă, un mediu favorabil trebuie să fie o alegere făcută de conducerea unității respective și profesori. Unitățile de tip grădinițe și școli, care fac din îngrijire o prioritate, vor crea o atmosferă caldă și stabilă și vor lua în serios nevoile unice ale fiecărui copil.

Acesta este motivul pentru care este atât de important ca părinții să lucreze cu educatorii și profesorii copilului lor. Spune-le ce lucruri îl ajută pe copilul tău să se simtă în siguranță. Comunicarea face un drum lung pentru a asigura cea mai bună experiență posibilă pentru fiecare copil.

De ce este importantă siguranța în grădiniță și școală?

Când ne gândim la violență în grădinițe și în școli, ne gândim la multe incidente petrecute atât în România, cât și în alte state ale lumii. Siguranța în grădinițe și școlii este importantă pentru a proteja toți copiii și personalul școlii de diferite accidente și chiar de violență. Nevoia de siguranță în învățământul preșcolar și nu numai este din ce în ce mai importantă, ținând cont de lumea în care trăim. Trebuie luate toate măsurile și măsurile de precauție necesare pentru a asigura siguranța tuturor copiilor.

Încurajarea mediilor sănătoase

 

Siguranța în unitățile de învățământ, atât particulare, cât și de stat, în grădinițe și în școli, este necesară pentru a sprijini succesul academic al fiecărui copil, oferindu-le posibilitatea de a învăța și de a realiza ceea ce își doresc într-un mediu sigur și îngrijitor. Politicile stricte privind siguranța în grădinițe și în școli promovează învățarea, sentimentele de unitate, niveluri mai ridicate de comportament pro-social și niveluri scăzute de violență.

Teddybar este o astfel de grădiniță și școală, unde siguranța și, desigur, educația, sunt elementele prioritare, cele două concepte pe care întreagă echipa le susține și le promovează constant.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare