; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Teatrul „Stela Popescu” are un nou director. Cine este Cristian Șofron

Teatrul „Stela Popescu” are un nou director. Cine este Cristian Șofron

02 April 2021

 Din luna aprilie, actorul Cristian Șofron este noul director al Teatrului „Stela Popescu'.

În ultimele două decenii, Cristian Șofron a fost manager al Teatrului Odeon (2017-2021), director al Centrul Cultural pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu' (2009-2017), consultant artistic al Universității Naționale  de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale, București (2009-2011) și director general artistic al Teatrului de Stat din Constanța (2005-2007).

Printre alte premii, în 2012 a fost distins cu Premiul de Excelență pentru Întreaga Activitate a Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România, iar în 2013 cu Premiul pentru Întreaga Activitate al Uniunii Cineaștilor din România.

A debutat în film la vârsta de 10 ani, iar în teatru la 9 ani. De peste trei decenii joacă în spectacole ale Teatrului Nottara, scena de care și-a legat numele ca actor prin zeci de roluri dintre cele mai diverse pentru care a colaborat cu regizori precum Dinu Cernescu, Alexandru Darie, Mircea Cornișteanu, Dominic Dembinski, Alexandru Dabija etc. De asemenea, are o bogată carieră cinematografică și de televiziune.

Cristian Șofron declara la preluarea mandatului:

 „Sper să contribui prin experiența pe care o am la dezvoltarea Teatrului „Stela Popescu' din punct de vedere repertorial, la evoluția personalității pe care ar putea să o capete în peisajul teatral bucureștean. A găsi cheia în care trebuie dusă mai departe activitatea acestui teatru, unul dintre cele mai tinere din galeria scenelor bucureștene, a ghida stilul, orientarea, specificul acestuia reprezintă o nouă provocare pentru mine'.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare