; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Te pui cu Sandler?

28 July 2008

Adam Sandler se ia in piept atat cu Orientul Mijlociu, cat si cu varfurile despicate, in ultima sa comedie: “Nu te pune cu Zohan”. Confuzi? Si noi!

Nume: Zohan Dvir. Cunoscut si ca: Scrappy Coco. Ocupatie: soldat, contraterorist/stilist. Este: cel mai bun. Slabiciuni: nici una, humusul. “Dotare”: cea mai mare! Daca referintele culturale si aluziile sexuale din scurtul CV al personajului lui Adam Sandler in “Nu te pune cu Zohan” vi se par amuzante, sunt sanse mari sa radeti din toata inima si la premiera acestei comedii. Sunt in esenta aceleasi, dar se intind pe parcursul a 112 minute. Insa in ciuda gagurilor cu si despre sex si a paradei de vedete in aparitii episodice (Mariah Carey face un “cameo” savuros), conservatorismul proiectului elimina complet orice surpriza in aproape doua ore de film.

Humus si circ
Zohan Dvir este un James Bond iudaic, cu parul ondulat, macho dar, in acelasi timp, politicos si indatoritor cu parintii, fetele din Tel-Aviv care flirteaza cu el si colegii din serviciul secret israelian Mossad, al carui membru este. Zohan are timp sa se poarte frumos chiar si cu micii arabi din satele pe care le intoarce cu susul in jos in cursa impotriva teroristilor. Tot ce iubeste el la Israelul natal este condensat in pasiunea sa pentru humus, cu care se si spala pe dinti si care este o parte foarte importanta a glumelor vizuale din film.

Toate bune si frumoase pana cand Zohan se hotaraste sa nu-l mai urmareasca pe teroristul palestinian poreclit “Fantoma” (John Turturro mai adauga o etnie la colectia sa impresionanta). In schimb, el isi insceneaza moartea si ajunge in America pentru a-si urmari visul de a ajunge… stilist? De aici incepe ridicatul neincrezator din sprancene al publicului si aventura lui Zohan, alias Scrappy Coco (?!), prin America. Pe scurt, Borat il intalneste pe Austin Powers.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare