; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

“Taurul” da bine pe “sticla”

14 July 2008

Nadal si Federer au oferit spectacol magnific in finala turneului de la Wimbledon. Unda de soc a inclestarii dintre titanii tenisului a rascolit si ierarhiile audientelor TV.

288 de minute. Adica aproape cinci ore de joc efectiv. Atat a durat cea mai lunga finala din istoria centenara a turneului de la Wimbledon. Protagonistii maratonului – spaniolul Rafael Nadal si elvetianul Roger Federer, cei mai buni tenismeni in acest moment. Spectacolul, fragmentat in momentele-cheie de lungi reprize de ploaie, s-a incheiat cu un triumf simbolic al “taurului” iberic: 6-4, 6-4, 6-7 (5), 6-7 (8), 9-7. La finalul acestor cinci seturi, suprematia “dictatorului” Federer luase sfarsit. Elvetianul castigase ultimele cinci editii consecutive la Wimbledon si, cu exceptia suprafetelor de zgura (unde pierdea constant in fata lui Nadal), era considerat invincibil. Vraja s-a rupt acum, la Wimbledon, intr-un soc care a ravasit nu numai lumea tenisului, ci si audientele televiziunilor.

Barbatii vor sport
In Romania, ziua de duminica, 6 iulie, a fost una aproape istorica din aceasta ultima perspectiva. Sport.ro, post de nisa (are profil sportiv) a fost “la bataie” cu marile statii generaliste la nivelul publicului masculin. Mai mult decat atat, in tronsonul orar 16.35-18.50, la Nadal si Federer au privit mai multi barbati decat la TVR, Antena 1 sau Pro TV!

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare