Homepage  / Vedete româneşti

Tătuțu` se întoarce! Cum a „întinerit” George Mihăiță cu 20 de ani. „Trăiască (în cazul nostru) inteligența artificială!”. EXCLUSIV

Tătuțu` se întoarce! Cum a „întinerit” George Mihăiță cu 20 de ani. „Trăiască (în cazul nostru) inteligența artificială!”. EXCLUSIV
12

de Cătălina Matei,

Din 19 octombrie, la VOYO, povestea „Clanul” începe cu „ Tătuțu`”, un nou serial care ne poartă cu 20 de ani în urmă, când Bebe Măcelaru interpretat de George Mihăiță pune bazele imperiului său… O incursiune în trecut realizată cu ajutorul inteligenței artificiale.

Timp de doi ani, în cele patru sezoane, „Clanul” a fost unul dintre cele mai urmărite seriale de dramă din România. Scenariul, actorii, efectele speciale și felul în care a fost produs fiecare episod au dus povestea în casele a milioane de telespectatori care au ajuns să îndrăgească proiectul! Însă, cine știe, de fapt, cum a început totul…?!

În urmă cu aproximativ 20 de ani, viața lui Bebe Udrea alias George Mihăiță era printre mafioți. Cunoscut drept „Măcelaru”, Bebe a avut un scop clar: să ajungă în vârful propriului clan! Cum a construit totul, care este povestea din spatele unora dintre cele mai îndrăgite personaje și care a fost parcursul lor încă de la început, vom vedea, în curând, într-un nou serial – „Tătuțu`”, care va fi disponibil pe VOYO din 19 octombrie.

Până atunci însă, George Mihăiță, care tocmai a împlinit pe 23 septembrie vârsta de 76 de ani, ne-a dezvăluit câte ceva din culisele acestei noi producții!

Cum ați reacționat când ați aflat prima dată că povestea lui Bebe Măcelaru are parte de o întoarcere în timp?

Cu mare bucurie, dar și cu mare, mare emoție… Să continui un serial de succes e o mare bucurie pentru orice actor și mai ales pentru telespectatori. Povestea serialului „Tătuțu`” se petrece în urmă cu 20 de ani și ne arată ascensiunea lui Bebe Măcelaru` în fruntea Clanului. Emoțiile au început când am conștientizat că în urmă cu 20 de ani Bebe (Mihăiță) avea alt ritm al… vorbirii, mișcării, gesticulării… Dar împreună cu echipa (unicat) se pare că am reușit și de data asta.

Și cum vi se pare „Tătuțu` mai tânăr cu 20 de ani?

Provocator… Trăiască (în cazul nostru) inteligența artificială! În primul rând, mi s-au cerut imagini (foto) de-acum 20 de ani. Imaginea scanată și aplicată ca o mască pe figura mea de-acum, păstrând mimica și jocul actual… a ieșit ceea ce puteți vedea din octombrie (atenție) numai pe VOYO. Fără o muncă imensă a compartimentelor (regie, scenariu, imagine, machiaj, costume, post procesare) noi, actorii, nu ajungeam la performanță.

Tatutu-George-Mihaita-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 12

Care sunt provocările acum în această variantă de scenariu față de „Clanul”?

Un nou scenariu cum rar mi-a fost dat să întâlnesc (brilianți, Lia Bugnar și Anghel Damian!). Am lucrat ceva la… sprinteneala mea de-acum 20 de ani! (râde) Am avut din nou șansa aceluiași îngeraș păzitor – Angheluș Damian, care deseori îmi spunea: „Nu, nu, așa vă mișcați acum, încercați mai plin de viață!”. Personajul Tătuțu`e mai greu decât cel din „Clanul”. Acolo era așezat în matca lui, avea o lentoare a mișcării, a gesturilor, a privirii… Tătuțu` actual trăiește pe nisipuri mișcătoare, cu nesiguranță, îndoieli, spaime, trădări, neîmpliniri. Dar luptător până la capăt.

Și unde mai vă găsiți inspiratie sau unde mai repetați? Pentru primele episoade povesteați că ați mers prin parcuri și biserici…

Tot pe-acolo… parcuri și curțile bisericilor, în locuri mai retrase. După fiecare sezon am aprins lumânări în bisericile prin care-am colindat.. Pentru familie și pentru ECHIPA de filmare. Prin parcuri cel mai bun partener este Otis, cățelușul fiului meu, Andrei. Privirea lui unică, atenția lui mă inspiră. Repet replicile cu voce tare, se uită la mine apoi într-o parte, să vadă cu cine vorbesc și iar la mine.

Dacă ați putea să dați timpul înapoi cu 20 de ani, ce v-ar plăcea să retrăiți? Și ce ați schimba?

Mi-ar plăcea să retrăiesc începuturile mele ca manager al Teatrului de Comedie, nebunia mea de-atunci, când am invitat marii regizori: Tocilescu, Mălăele, Dabija, Colceag. Nu mai vorbesc de succesul la public, la critică… Sau când am transformat două spații în săli de teatru: Sala Studio și Sala Nouă… Dar festivalul de la Edinburg cu spectacolul legendă „Revizorul” (lui Horațiu Mălăele) Apoi… premii… premii. De fapt, vreau să vă vorbesc depre marea mea iubire: Teatrul De Comedie… Ce aș schimba? Prefixul.

Tatutu-George-Mihaita-1Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  6 / 12

Jucați și în filmul lui Bendeac „Căsătoria”. Ce ne puteți spune despre această producție?

Bendeac este copilul meu de suflet, eu sunt „tatăl” lui… Filmul este o ecranizare după „Nunta lui Krecinski”, spectacolul eveniment regizat de Mihai Bendeac cu un succes imens. Sunt convins că filmul va avea un și mai mare succes. Am apărut în film din „Drag de Bendeac”.

Foto: Pro TV; Instagram

PE ACELAȘI SUBIECT
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton