; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

147722412_226930569094914_4194161633844285192_n

Tatiana Niculescu stă de vorbă cu Cătălin Ștefănescu despre „Nepovestitele iubiri”

09 February 2021

Marți, 9 februarie, ora 19.30, Humanitas ne invită la o întâlnire online cu Tatiana Niculescu în dialog cu Cătălin Ștefănescu despre „Nepovestitele iubiri. 7 minibiografii sentimentale', cea mai recentă carte a autoarei celebrelor biografii interbelice apărute la Humanitas.

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Editurii Humanitas și pe canalul YouTube Humanitas. Înregistrările video și audio vor fi ulterior disponibile pe canalele YouTube Humanitas și SoundCloud Humanitas.

„Nici una dintre aventurile erotice ale acestei cărţi nu a avut loc în vremea noastră, când fie o înregistrare privată pe iPhone, fie o cameră de luat vederi amplasată pe străzi sau în holul hotelurilor ar fi putut să conducă la limpezirea evenimentelor. Realitatea acestor iubiri petrecute în a doua jumătate a secolului al XIX-lea sau în prima jumătate a secolului XX, se bazează pe consemnări ulterioare, istorice sau biografice, pe povestirea lor filtrată de amintiri, dorinţe ori distilări sentimentale tardive. Scriindu-le așa cum mi-am închipuit eu că s-au petrecut în vremea lor, am schimbat adesea povestitorul, care este mereu altul decât cel care s-a aflat la originea versiunii oficiale. De aceea am numit aceste istorii de dragoste nepovestitele iubiri, adică acele părţi, versiuni ale întâmplărilor, niciodată istorisite până acum, dar având și ele dreptul de a fi măcar gândite', spune Tatiana Niculescu.

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare