Homepage  / Vedete româneşti

Tatăl Ancăi Țurcașiu, plin de energie, la 86 de ani, la emisiunea „La Măruță”. Ce a dezvăluit despre celebra lui fiică

Tatăl Ancăi Țurcașiu, plin de energie, la 86 de ani, la emisiunea „La Măruță”. Ce a dezvăluit despre celebra lui fiică
7

de Redactia Tvmania,

Anca Țurcașiu a bifat o premieră luni, 9 octombrie. Solista a fost pentru prima dată într-un platou de televiziune cu iubitul ei tată, Corneliu Țurcașiu, în vârstă de 86 de ani. Au depănat amintiri și au impresionat cu legătura lor atât de strânsă. Tatăl Ancăi Țurcașiu a fost profesor universitar și redactor-șef de editură.

Anca Țurcașiu, într-o formă de invidiat la 53 de ani, a venit în platoul emisiunii „La Măruță” (PRO TV) alături de părintele ei, căruia i-a declarat de nenumărate ori dragostea, pe Facebook. Acum am văzut live cât de mult se iubesc și cât de frumoasă e relația lor.

Corneliu Țurcașiu a povestit că, atunci când era mică, o trezea în fiecare dimineață jucându-se cu degetele de la piciorușele ei. „Era o plăcere de joacă a mea, văd că ea își amintește, i-a rămas la suflet această drăgălășenie”, a spus bărbatul.

anca-turcasiu-si-tatal-ei-la-maruta-2Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 7

Tatăl Ancăi Țurcașiu, secretul relației cu fiica lui

„Ne-am bucurat reciproc unul de altul și ne bucurăm în continuare. Și cred că am știut întotdeauna cum să reacționăm reciproc. Am avut mereu un sentiment de deschidere și de apropiere. Fără secrete, fără minciuni, fără ocolișuri. Am avut întotdeauna o discuție foarte directă, foarte la obiect și care cred că ne-a ajutat. Și pe mine, în profesia de părinte, de educare, și sunt convins că și pe ea.

Eu cred că am petrecut mult timp împreună, față de alți copii și părinți, Anca a fost întotdeauna aproape de mine și mi-a plăcut să mi-o apropii. Ea a crescut cu încredere în mine, eram prima persoană căreia ea îi mărturisea ce avea pe suflet”, a povestit Corneliu Țurcașiu despre secretul relației lor atât de strânse.

Anca Țurcașiu și mama ei, copie la indigo

Anca a mărturisit că tatăl ei, la culcare, nu-i citea povești, ci poezii. Așa a ajuns să iubească mediul artistic și să se dezvolte în această direcție. „Noi am crescut cu Marin Sorescu, cu Labiș, cu Nichita și cu marele Păunescu”, a completat domnul Țurcașiu. „Știu și azi poeziile pe care le-am învățat cu tata. Copilăria e cea mai frumoasă perioadă din viață”, a mai spus Anca.

Solista a recunoscut și că a fost mai apropiată, cumva, de tatăl ei decât de mama, pe care a pierdut-o în urmă cu 16 ani. „Mama ei a îndrumat-o principial mai bine decât mine. Eu în amănunt am îndrumat-o”, a spus Corneliu Țurcașiu, care a fost căsătorit vreme de 40 de ani cu mama solistei.

Ce meserii au avut părinții Ancăi Țurcașiu

Părinții Ancăi Țurcașiu nu au avut tangențe cu lumea artistică, dar au susținut-o necondiționat pe fiica lor. „Mama mea nu mai trăiește, dar a lucrat în domeniul economic, a fost director economic la spitalul pentru studenți, iar tata, nici el nu are nicio legătura cu meseria de artist, doar că are un suflet de artist, în adâncul lui. Tatăl meu este inginer și a fost inspector în Ministerul Învățământului, a lucrat și ca profesor universitar, redactor-șef la Editura Didactică și Pedagogică pe învățământ, deci nicio legătura cu domeniul artistic”, povestea Anca Țurcașiu despre părinții ei, în revista Tango.

Elena Țurcașiu, mama Ancăi Țurcașiu, s-a stins acum 16 ani, din cauza unei boli cumplite, melanom malign, cancer de piele. „Am fost de la preparator până la conferențiar în Politehnică, apoi am lucrat în redactare și editare de cărți, cărți școlare. Am fost redactor-șef la Ediditura Didactică și Pedagogică. De la mine cred că Anca a moștenit ambiția, iar de la mama ei, frumusețea și înțelepciunea”, a mai spus Corneliu Țurcașiu în emisiunea „La Măruță”.

Citește și: Lecție de iubire! Anca Țurcașiu, imagini duioase cu tatăl ei de 86 de ani, rămas văduv acum mulți ani

Citește și: Anca Țurcașiu are un mare regret din timpul căsniciei. Ce a dezvăluit acum, la 3 ani de la divorț

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton