; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Talentatul domn Banica

16 February 2009

“Cel mai sexi star TV” de la Premiile TVmania, Stefan Banica Jr., se amuza si ne spune ca premiul e o dovada pentru copiii sai, care vor vedea, peste ani, “ce sexi a fost tatal lor”. Totusi, premiul nr. 1 pentru showman e o sala de spectacol arhiplina.

Dupa castigarea premiului TVmania pentru “Cel mai sexi star TV”, ai spus ca nu te intereseaza astfel de distinctii… Trebuie sa iti “gadile” orgoliul macar putin, nu?
Nu vreau sa se inteleaga ca nu-i apreciez pe cei care m-au votat, iau acest premiu ca o dovada de simpatie din partea publicului si ca o dovada peste ani de zile pentru copiii mei, sa vada si ei “ce sexi a fost tatal lor”.

Care sunt, totusi, premiile care conteaza pentru tine?
Premiul cel mai important pentru mine este ca salile de spectacol in care cant sau joc sa fie pline, iar la sfarsitul spectacolului lumea sa plece multumita si imbogatita sufleteste. Aceste “premii” nu se uita niciodata, nici de o parte, nici de cealalta.

“Dansez pentru tine” va intra in primavara in cel de-al saptelea sezon. Cum crezi ca poate sa-si mentina prospetimea emisiunea pe care o prezinti?
In primul rand, “Dansez pentru tine” merge inainte pe un drum clar si unic in divertismentul romanesc si trateaza cu aceeasi implicare ca pana acum fiecare concurent in parte, fiecare poveste de viata, lucru care de fapt da savoarea si prospetimea fiecarei editii in parte. Nimic nu e nou sub soare, depinde numai de noi ca emisiunea sa fie vie, proaspata, cum ai spus si tu, e ca si cand un actor ar spune: “Nu mai fac Hamlet, ca s-a mai jucat”. Importanta este contributia ta ca acest spectacol sa para altfel decat cele care au fost inainte, nestirbindu-le valoarea, ci, din contra, adaugand ceva. Noi incercam sa adaugam de fiecare data ceva la ingredientul nostru de baza si sa-l imbogatim cu experienta pe care am acumulat-o de-a lungul celorlalte sase editii.

Care sunt provocarile pentru regizorul Stefan Banica?
Am spus mai devreme ce da prospetime acestui program TV, astfel ca provocarile regizorale implica necesitatea ca povestile de viata sa fie bine intelese si puse in valoare si ca show-ul de televiziune, asta insemnand coregrafiile, momentele muzicale, momentele artistice speciale, totul sa fie interesant, viu si sa nu-ti dea senzatia unui déjà-vu. In ceea ce priveste momentele mele muzicale din cadrul show-ului, mi-am propus sa fac un experiment si sa aduc in fata telespectatorilor piese de pe albumele mele mai vechi in care eu cred foarte mult, dar care au fost mai putin valorificate.

Sotia ta are la randul ei ceva recorduri la activ, in materie de televiziune. Te sfatuieste in privinta “Dansez pentru tine”?
Ne sfatuim, sigur ca da, si nu mi-e rusine sa spun ca am ce invata de la omul de langa mine, care intr-adevar a batut recorduri de audienta 9 ani de zile.

interviu de Alex Bala

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare