Homepage  / Vedete / Vedete străine

Surpriză pentru prințul Harry și Meghan Markle. Decizia luată de regele Charles în privința lui Archie și Lilibet

Surpriză pentru prințul Harry și Meghan Markle. Decizia luată de regele Charles în privința lui Archie și Lilibet
11

de Andra Stana,

Cei doi copii ai prințului Harry și Meghan Markle, prințul Archie și prințesa Lilibet, au primit un dar important din partea bunicului lor, regele Charles. Iată ce a decis noul suveran britanic, în ciuda ieșirii ducilor de Sussex din familia regală.

Un reprezentant al ducelui și ducesei de Sussex s-a referit miercuri pentru prima dată la Lilibet ca fiind prințesă, în timp ce anunța botezul recent al micuței în vârstă de 21 de luni.

„Pot confirma că prințesa Lilibet a fost botezată vineri, 3 martie, de către arhiepiscopul de Los Angeles, reverendul John Taylor“, a declarat purtătorul de cuvânt pentru Page Six.

Site-ul oficial al familiei regale intenționează, de asemenea, să actualizeze titlurile celor doi frați, din Master Archie și Miss Lilibet în Prințul Archie și Prințesa Lilibet, potrivit People. Se pare însă că titlurile vor fi folosite în contexte formale și nu în viața de zi cu zi.

Surpriză pentru prințul Harry și Meghan Markle. Decizia luată de regele Charles în privința lui Archie și LilibetIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 11

Palatul Buckingham le-a acordat, de fapt, titlurile în 2022

Persoane din interiorul Casei Regale se întreabă acum de ce Palatul Buckingham a așteptat până în această săptămână pentru a confirma faptul că cei doi copii ai prințului Harry și ai lui Meghan Markle au primit titlurile de prinț și prințesă, când acestea au fost acordate oficial înainte de Crăciun.

Archie, în vârstă de 3 ani, și Lilibet au devenit prinț și, respectiv, prințesă, atunci când bunicul lor, regele Charles al III-lea, a preluat tronul la moartea reginei Elisabeta a II-a, în septembrie 2022, grație unei reguli stabilite de regele George al V-lea în 1917.

„Nepoții fiilor oricărui astfel de suveran pe linie masculină directă (cu excepția doar a celui mai în vârstă fiu în viață al celui mai în vârstă fiu al Prințului de Wales) vor avea și se vor bucura în toate ocaziile de stilul și titlul de care se bucură copiii ducilor acestor regate ale noastre“, a declarat George.

Archie și Lilibet nu au primit aceste titluri atunci când s-au născut, deoarece erau strănepoții reginei. Cu toate acestea, cei trei copii ai prințului William și Kate Middleton, prințul George, 9 ani, prințesa Charlotte, 7 ani, și prințul Louis, 4 ani, au primit titluri la naștere, deoarece William este fiul cel mai mare al lui Charles.

Regele Charles, marele absent de la botezul micuței Lilibet

Charles, în vârstă de 74 de ani, și soția sa, Camilla, precum și William, în vârstă de 40 de ani, și Kate Middleton, în vârstă de 41 de ani, au lipsit de la botezul lui Lilibet vinerea trecută, deși au fost invitați.

Mama lui Markle, Doria Ragland, nașul lui Lilibet, Tyler Perry, și o nașă al cărei nume nu a fost dezvăluit au fost prezenți cu această ocazie.

Decizia de a le acorda titlurile Archie și Lilibet vine ca o mică surpriză având în vedere că Harry, 38 de ani, și Markle, 41 de ani, au criticat în mod repetat monarhia de când au renunțat la îndatoririle lor regale în ianuarie 2020 și s-au mutat în California.

Cel mai recent, cuplul au criticat monarhia în serialului de pe Netflix „Harry & Meghan”. Atunci, ei s-au plâns de lipsa de intimitate pe care o aveau în Marea Britanie.

Harry a vorbit, de asemenea, despre dușmănia familiei sale, inclusiv despre relațiile sale tensionate atât cu Charles, cât și cu William, în cartea sa de memorii, „Spare”/„Rezervă”.

Totodată, Harry și Markle s-au certat cu familia lui din cauza îngrijorărilor legate de siguranța lor. Prințul a dat în judecată guvernul britanic în august 2022 pentru că a refuzat să îl lase să plătească personal pentru ca poliția să îi asigure securitatea atunci când se va întoarce în Marea Britanie.

Sursa foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton