; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Banner MINIER 875x425 px

Supranumit „Stephen King” al Franței, Bernard Minier lansează în România primul său roman la Editura Trei: „Înghețat”

22 May 2019

Cel mai apreciat scriitor de romane polițiste ale genului „crime' din Franța, Bernard Minier lansează în România primul său roman publicat de Editura Trei în colecția Crime: „Înghețat'. Evenimentul va avea loc joi, 6 iunie, ora 19:00, la librăria Cărturești Carusel din București.

Autorul le va face cunoștință cititorilor români cu comandantul Martin Servaz, un polițist de 40 de ani care se confruntă cu cel mai bizar caz din cariera sa. Datorită scriiturii sale, a subiectelor abordate și a modului în care construiește intriga în romanele sale, Minier a fost supranumit „un maestru al fricii', cucerind nu numai publicul și criticii de specialitate din Franța, dar și din alte țări.

Povestea romanului pe care Minier îl va prezenta pe 6 iunie la Cărturești Carusel începe în ținutul înghețat de la poalele munților Pirinei. Liniștea și frumusețea micului orășel sunt zguduite la prima oră a dimineții, când muncitorii unei centrale hidroelectrice descoperă cu oroare cada­vrul unui cal decapitat, agățat de cablurile telecabinei. Comandantul Martin Servaz este chemat din Toulouse să  demareze o anchetă, alături de polițista locală Irène Ziegler. În același timp, o tânără psihiatră, Diane Berg, care și-a început de curând slujba în centrul psihiatric de detenție din localitate, manifestă un interes aparte pentru criminalul în serie Julian  Hirtmann, aflat în corpul de maximă securitate al spitalului, unde puțini angajați au acces.

Ancheta pornește pe un drum foarte foarte întunecat în ținutul zăpezii, când Servaz descoperă o dovadă ADN lângă capul calului: un fir de păr al lui Hirtmann.

„Înghețat' s-a vândut în 600.000 de exemplare, a fost tradus în 21 de limbi și ecranizat în serialul de televiziune cu același nume difuzat de M6. După succesul înregistrat în Franța, NETFLIX a cumpărat drepturile de difuzare internațională pentru 190 de țări, lansând serialul sub titlul „The Frozen Dead'.

Romanul de debut  „Înghețat' a fost urmat de alte șase cărți, iar patru dintre acestea, „Le Cercle', „Néteins pas la lumière” (Dont turn off the light), „Nuit' (Night) și „Sœurs' îl au ca personaj principal pe polițistul Martin Servaz.

Bernard Minier va participa, de asemenea, la prima ediție a festivalului „Misterele Bucureștiului', organizat de Muzeul Literaturii Române și Institutul Cultural Francez, un proiect inspirat de celebrul festival „Quais du Polar', de la Lyon, cu o tradiție de 15 ani în domeniul literaturii franceze și internaționale din genul thriller și crime.

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare