Homepage  / Recomandări

SUPERLIGA: Cine transmite cele 5 meciuri din play-out care vor decide retrogradatele din acest sezon din Liga 1

SUPERLIGA: Cine transmite cele 5 meciuri din play-out care vor decide retrogradatele din acest sezon din Liga 1

de Tavi Cojocaru,

Niciodată în istoria campionatului de fotbal din România nu a fost o luptă atât de strânsă și de dramatică pentru evitarea retrogradării. Ultima rundă din play-out din acest sezon al Ligii 1 programează cinci partide, toate cu implicații în zona retrogradării.

Din cele zece echipe din play-out, cinci s-au salvat matematic, iar cinci vor lupta pe viață și pe moarte pentru menținerea în prima divizie sau, în cel mai rău caz, pentru a prinde locurile 7-8, care duc la barajele cu echipele din Liga 2.

Toate cele cinci echipe care luptă pentru evitarea retrogradării au șanse matematice atât să se salveze direct, adică să ocupe locul 6, dar și să pice direct, de pe pozițiile 9 și 10.

Clasamentul arată astfel: 6. FC Botoșani (25 de puncte), 7. FC Voluntari (24 de puncte), 8. Poli Iași (24 de puncte), 9. Dinamo (22 de puncte), 10. FCU Craiova (22 de puncte).

Patru dintre ele au meciurile decisive programate pe propriul teren. Dar să le luăm pe rând și să începem cu echipa aflată pe locul 6 (salvată direct acum), dar care joacă în deplasare ultima partidă. Toate meciurile sunt programate duminică seară, de la ora 21:30.

Oțelul – FC Botoșani: doar ei se pot salva exclusiv pe mâna lor

FC Botoșani este singura care se poate salva direct, fără baraj, dacă învinge la Galați. Dacă face egal, trupa antrenată de Bogdan Andone este sigură de prezența la baraj. Oțelul se pregătește de finala Cupei României și este de așteptat ca antrenorul Dorinel Munteanu să menajeze o parte din titulari. Dar FC Botoșani riscă să termine ultima dacă pierde la Galați, FC Voluntari și Poli Iași vor obține cel puțin 1 punct, iar Dinamo și FCU Craiova vor învinge.

FC Voluntari – U Cluj: calcule complicate pentru ilfoveni

FC Voluntari are șansa de a se salva direct dacă o bate pe U Cluj, iar FC Botoșani nu bate la Galați. De asemenea, cu 1 punct și-ar putea asigura salvarea directă, dar cu condiția ca toate celelalte echipe să piardă!

Poli Iași – Petrolul: minunea pe cale să se producă

Poli Iași a fost văzută de mulți drept principala candidată să piardă direct. Dar, teoretic, ea are cel mai facil meci, în fața unor prahoveni care nu mai au nicio miză. Cu o victorie coroborată cu un eșec sau o remiză a celor de la Botoșani, ieșenii se pot salva direct. Dar dacă vor pierde, pot ajunge și ultimii!

FCU Craiova – Hermannstadt: cea mai mare surpriză

FCU Craiova, echipă care are jucători precum Chițu, Bahassa și Bauza, a ajuns la un pas de retrogradarea directă, deși, la un moment dat, în timpul sezonului regulat, a stat câteva etape și pe locuri de play-off! Ca să se salveze direct, FCU Craiova are nevoie ca FC Botoșani, Poli Iași și FC Voluntari să piardă. Iar ca să prindă barajul are nevoie să câștige cu sibienii, dar și una dintre cele trei formații menționate anterior să piardă!

Dinamo – UTA Arad: aproape de a doua retrogradare în ultimii trei ani!

Dinamo se află din nou în pragul retrogradării, a doua în ultimii trei ani! Echipa lui Zeljiko Kopic o întâlnește pe lidera din play-out, UTA. Mircea Rednic, antrenorul arădenilor, are mai multe polițe de plătit, după ce a fost alungat de Dinamo în 2021.

În plus, „Puriul” se judecă și acum cu clubul din Ștefan cel Mare pentru o serie de datorii. Ca să rămână direct, fără baraj, Dinamo are nevoie ca FC Botoșani, FC Voluntari și Poli Iași să piardă, iar FCU să facă maximum un egal. Ca să prindă barajul, Dinamo trebuie să bată pe UTA și măcar două dintre condițiile anterioare să se îndeplinească.

Programul ultimei etape din play-out

Duminică, 12 mai

  • Oțelul – FC Botoșani, ora 21:30, Prima Sport 4, Orange Sport 4, Digi Sport 4 (alternativ cu Poli Iași – Petrolul)
  • FC Voluntari – U Cluj, ora 21:30, Prima Sport 5, Orange Sport 2, Digi Sport 2
  • Poli Iași – Petrolul, ora 21:30, Prima Sport 2, Orange Sport 4, Digi Sport 4 (alternativ cu Poli Iași – Petrolul)
  • FCU Craiova – Hermannstadt, ora 21:30, Prima Sport 3, Orange Sport 3, Digi Sport 3
  • Dinamo – UTA, ora 21:30, Prima Sport 1, Orange Sport 1, Digi Sport 1

FCSB primește trofeul de campioană

În etapa a 9-a din play-off, FCSB va primi trofeul și medaliile de campioană a ediției 2023-2024. Adversara care va asista la bucuria roș-albaștrilor va fi, ironia sorții, CFR Cluj, cea care i-a suflat cinci titluri în ultimele 8 sezoane!

În play-off, singura miză rămasă în ultimele două etape este prezența pe locurile 2-3. CS Universitatea Craiova și CFR Cluj au câte 40 de puncte, iar Farul 35. Ultima șansă a Farului ca să amâne deznodământul în ultima rundă este o victorie acasă cu CS Universitatea Craiova.

Programul etapei a 9-a din play-off

Vineri, 10 mai

  • Sepsi – Rapid, ora 20:30, Prima Sport 1, Orange Sport 1, Digi Sport 1

Sâmbătă, 11 mai

  • FCSB – CFR Cluj, ora 20:00, Prima Sport 1, Orange Sport 1, Digi Sport 1

Luni, 13 mai

  • Farul – CS Universitatea ora 20:30, Prima Sport 1, Orange Sport 1, Digi Sport 1
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton