Homepage  / Cinema

„Sunt un mic ticălos 4” are încasări impresionante, la doar câteva zile de la lansare. Poveste, distribuție, trailer

„Sunt un mic ticălos 4” are încasări impresionante, la doar câteva zile de la lansare. Poveste, distribuție, trailer
6

de Andreea Hentea,

În „Sunt un mic ticălos 4”, îndrăgita serie animată amestecă peripețiile lui Gru, un nou venit în familie, doi inamici duri și un experiment năucitor pentru minioni. După weekend-ul de debut, așteptata animație are încasări impresionante.

„Sunt un mic ticălos 4” face deja furori în rândul fanilor

Aventurile îndrăgiților Gru (Steve Carell), Lucy (Kristen Wiig), Margo (voce: Miranda Cosgrove), Edith (voce: Dana Gaier) și Agnes (voce: Madison Skyy Polan) continuă cu această poveste în care toți întâmpină un nou membru al familiei: Gru Jr. Noul venit pare însă dedicat întru totul scopului de a-și chinui tatăl, iar apariția unor noi inamici – Maxime Le Mal (voce: Will Ferrell) și Valentina (Sofia Vergara) – obligă familia să găsească cele soluții pentru a rezista.

mic ticalosIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 6

Cea mai spectaculoasă schimbare se petrece însă la nivelul Minionilor (voci: Pierre Coffin), transformați în Mega Minioni – o echipă de spioni de elită inspirați de supereroi – cu ajutorul unui super-ser, în stil „Căpitanul America”. Supertalentata Joey King (pe care o putem vedea pe Netflix în comedia romantică „Aventură în familie” și pe Disney+ în puternicul serial „Supraviețuitorii”) este Poppy, o supereroină malefică în devenire, iar Stephen Colbert și Chloe Fineman dau voci familiei Prescott.

Toți eroii se transformă

Filmul „Sunt un mic ticălos 4” marchează cel mai lung decalaj (de șapte ani) între filmele seriei „Sunt un mic ticălos”. Așteptările au fost însă foarte mari pentru noul film, estimându-se că acesta va fi un alt succes major pentru studioul de animație Illumination. Cu personaje irezistibile, acțiune alertă și mult umor, poveștile din celebra serie animată au adus mereu încasări consistente și au generat mai multe spin-off-uri, scurtmetraje, spoturi publicitare, jocuri video și chiar parcuri tematice.

„Campania de promovare pentru acest al patrulea film a fost uriașă”, a apreciat site-ul cbr.com, iar producătorii au plusat cu o acțiune complexă. Publicul trebuie să se aștepte la glume îndrăznețe și absurde, arme și gadget-uri noi, scheme malefice și escapade ale fraților mai mari ale lui Gru Jr., pe lângă surprizele rezervate de transformările Minionilor.

Promovare uriașă și estimări confirmate

Speranțele echipei de producție și ale studiourilor sunt pe deplin confirmate după ce, în acest weekend de premieră, filmul a luat cu asalt ecranele.

„Sunt un mic ticălos 4” a avut, deja, încasări de peste 229 de milioane de dolari la nivel global, iar Jim Orr, președintele Universal, distribuitorul american al filmului, a exclamat: „Ce debut extraordinar pentru «Sunt un mic ticălos 4», una dintre cele mai iubite francize din cinema! Gru, familia lui și Minionii au fost încă o dată îmbrățișați de publicul din întreaga lume pentru istețimea lor veselă și pentru glumele lor”.

Din punct de vedere al încasărilor totale ale francizei, „Sunt un mic ticălos 4” ocupă locul al doilea între cele patru filme ale seriei, după „Sunt un mic ticălos 2” (disponibil pe Netflix și pe SkyShowtime) și înaintea filmului „Sunt un mic ticălos 3” (disponibil pe SkyShowtime). Totuși, raportat la întregul univers cinematografic care cuprinde și „Minionii” (disponibil pe SkyShowtime și Netflix) și „Minionii 2” (disponibil pe SkyShowtime) „Sunt un mic ticălos 4” este al patrulea cel mai bun debut al francizei, după cele două din urmă, scrie deadline.com.

Promovarea noii animații a fost uriașă în toată lumea. Minionii și Mega Jerry, unul dintre cele mai noi personaje, au apărut din Sydney până în Los Angeles, New York și Las Vegas, pe panouri publicitare, trenuri și taxiuri și chiar firma Volkswagen a colaborat la un spot TV de promovare, ceea ce nu se întâmplă prea des în cazul unui film de animație, mai scrie deadline.com.

Animația a dus inclusiv la lansarea unei noi linii de nuanțe de lac de unghii și autocolante, aplicația Waze a integrat o promovare a Minionilor în țările vorbitoare de engleză, spaniolă și portugheză, iar cel mai celebru lanț de fast food a avut o campanie TV globală pe această temă.

Ca încasări, „Sunt un mic ticălos 4” este premiera numărul unu în cinematografe după acest weekend de debut, urmată de o altă animație foarte iubită, „Întors pe dos 2” (în cinematografe din 14 iunie), și de așteptatul „Fără zgomot: Ziua 1” (în cinematografe din 28 iunie).

O: Despicable Me 4, SUA, 2024 R: Patrick Delage, Chris Renaud Voci: Steve Carell, Kristen Wiig, Will Ferrell, Sofia Vergara, Miranda Cosgrove, Dana Gaier, Madison Skyy Polan, Stephen Colbert, Chloe Fineman.

Sursă foto: Captură video – TV Mania

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton