; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Cove și Andreea descoperă noi tradiții de nuntă

18 February 2012

Într-un nou episod din „Nuntă cu surprize', difuzat sâmbătă, 18 februarie, de la ora 20.30, Andreea Mantea și Gabriel Coveșeanu sunt gata să vă ofere două căsătorii atipice și sofisticate.

Andreea Mantea merge la nunta a doi tineri din Pașcani, Maria și Adrian. Viitorii miri sunt ghidați în viață de credința penticostală, iar nunta lor va fi una atipică, dar și interesant de urmărit în același timp pentru că la fericitul eveniment nu se va consuma alcool, nu se va fuma, nu se va dansa și se va asculta muzică religioasă.

La polul opus, Cove merge la Constanța, unde va participa la o nuntă tradițional turcească, a lui Ali și Vildan. Cuplul s-a cunoscut la Kusadasi, în 2003, pe vremea cand Vildan era studentă, iar acum sunt hotărâți să-și unească destinele. Tradiția turcească de nuntă este cel puțin spectaculoasă, iar Cove se va conforma obiceiurilor. El va îmbrăca straie tradiționale și îi va însoți pas cu pas pe miri și nuntași.

Chiar dacă la nunta de penticostali nu dansăm, avem momente unice: mireasa și mirele își declară dragostea cântând, porumbeii albi zboară în jurul lor, vedem concursul mirilor desculți care dovedesc că se cunosc foarte bine dând răspunsurile prin ridicarea pantofului'.

Pe malul mării, energia debordantă a nuntașilor din Constanța este mai savuroasă când aceștia încep să pună în aplicare tradițiile de nuntă. Bărbații servesc masa înaintea femeilor, spun rugăciuni pentru berechetul' casei, mireasa se îmbracă în rochie roșie, iar bătrânele prepară „cână', substanță folosită pentru ritualurile de înfrumusețare. După ce în mâna miresei se pune un ban din aur ce se acoperă cu cână, mâna se înfășoară cu o mănușă roșie pentru sănătate, noroc, bogăție, iar apoi mirele își poate îmbrătișa mireasa.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare