; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

IMGL5149 (1)

VIDEO: Suedia a câștigat Eurovision 2015. România a încheiat pe locul 15

24 May 2015

Ediția cu numărul 60 a concursului Eurovision 2015 s-a încheiat cu victoria Suediei, reprezentată de Måns Zelmerlöw, cu piesa Heroes. Trupa Voltaj a obținut poziția a 15-a, cu un total de 35 de puncte.

[Not a valid template]

Suedia a obținut o victorie clară în fața competitorilor, cu un total de 365 de puncte. Următoarele locuri pe podium au fost ocupate de Rusia, reprezentată de tânăra Polina Gagarina, a cărei piesă „A Million Voices a acumulat 303 puncte, respectiv de Italia, pentru care au luptat cei trei tenori de la Il Volo, cântându-și iubirea în „Grande amore' și primind 292 de puncte.

Punctajul obținut de piesa „De la capăt' a trupei Voltaj a fost acumulat prin voturile pe care reprezentanții României le-au primit din partea Moldovei (12 puncte), Spaniei (5 puncte), Belgiei (5 puncte), Israelului (5 puncte), Portugaliei (4 puncte), Danemarcei (2 puncte), Ciprului (1 punct), respectiv Ungariei (1 punct).

„Este o onoare pentru noi că am reprezentat România la Eurovision. Prezența în Finală a fost o experiență unică, iar mesajul campaniei noastre a fost transmis de pe scena celui mai mare concurs muzical european. Sigur, mereu este loc de mai bine, dar locul 15 din 40 de țări participante, cu piese puternice și show-uri spectaculoase, este unul cu care ne putem întoarce acasă optimiști', a declarat Călin Goia, la finalul concursului.

Luni, 25 mai, telespectatorii TVR 1 pot urmări în direct o ediție specială a emisiunii „Se zice că…', în care membrii trupei Voltaj sunt invitați, alături de Iuliana Marciuc și Liana Stanciu, să ofere detalii despre experiența Eurovision 2015.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare