; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Outlander 2014

Serialul „Străina”, după bestsellerul omonim, revine la AXN White

01 April 2015

AXN White difuza din nou aclamatul serial „Străina' („Outlander'), ce ecranizează bestsellerele internaționale din seria cu același nume, semnate de Diana Gabaldon. Produs de Sony Pictures Television și Starz, serialul va putea fi urmărit începând din această seară, de la ora 22.25, pe AXN White.

Serialul „Străina' (2014) este o adaptare a seriei de romane scrise de autoarea de origine americană, Diana Gabaldon. Romanele au vândut peste 20 de milioane de exemplare în întreaga lume și s-au aflat pe celebra listă a bestsellerelor, elaborată de New York Times.

„Străina' îmbină genurile romantic, science fiction, istoric și de aventură, în povestea lui Claire Randall, o asistentă medicală proaspăt căsătorită. Aflată într-o excursie în Scoția, ea ajunge să călătoreacă în timp, din 1945 până în 1743. În această lume necunoscută, viața îi este pusă în pericol încă din prima clipă, când este forțată să se căsătorească cu Jamie Fraser, un tânăr ostaș scoțian viteaz și romantic. Însă adevărata dramă a lui Claire începe atunci când este prinsă între două povești de dragoste cu doi bărbați complet diferiți, din lumi ireconciliabile.

[Not a valid template]

„Străina' se bucură de un scenariu realizat de Ronald D. Moore, câștigător Primetime Emmy, care a semnat seriale SF de referință precum seriile „Battlestar Galatica' sau Star Trek: Deep Space Nine,' Star Trek: The Next Generation', dar și blockbusterul „Mission: Impossible II'. Pentru a oferi cât mai multă autenticitate, primul sezon a fost filmat chiar în Scoția, între octombrie 2013 și septembrie 2014. Aceeași dorință pentru autenticitate s-a regăsit și în costumele create de către Terry Dresbach, inspirate din vestimentația specifică celor două perioade istorice prezentate în serial. Dacă pentru secvențele ce ilustrează anii 1940, au fost alese haine cochete și comode, pentru acțiunea din secolul XVII, Dresbach a folosit materiale autentice. Lâna din care au fost croite kilt-urile a fost vopsită cu ajutorul pigmenților din fructele sălbatice, la fel cum procedau clanurile scoțiene din vremurile vechi.

În rolul principal o regăsim pe actrița de origine irlandeză, Caitriona Balfe, cunoscută mai ales pentru rolurile din lung-metrajele „Now You See Me: Jaful perfect' (2013) și „Escape Plan: Testul suprem'. Balfe a fost aleasă după mai bine de două luni de casting. În rolul scoțianului Jamie a fost distribuit Sam Heughan, celebru în Marea Britanie pentru producțiile TV locale, în timp ce pentru rolul lui Dougal, conducătorul Clanului MacKenzie, producătorii l-au ales pe Graham McTavish, care a putut fi văzut și în producții precum seria de blockbustere „Hobbitul', sau serialul „Prison Break'.

Primul episod din „Străina' a atins peste 5 milioane de vizionări în SUA, în prima săptămână de la lansare și a stârnit un val uriaș de entuziasm: premiera a constituit, conform Nielsen, cel mai important subiect de pe Twitter al zilei respective.

Ultimele 8 episoade din primul sezon al serialului „Outlander' au premiera în State pe 4 aprilie.

Te-ar putea interesa și:

Sam Heughan („Străina') stă 5 ore la machiaj pentru scenele la bustul gol

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare