; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

WP_20140205_016_resize

Ştirile ProTV dau startul campaniei “Tu ştii ce mai fac părinţii tăi?”

17 February 2014

După deschiderea graniţelor, aproape 3.000.000 de români au ales să plece din ţară pentru a munci în străinătate. Dacă iniţial această migraţie a afectat în primul rând copiii – nu mai puţin de 150.000 – care au rămas în grija unui singur părinte sau a bunicilor, acum România a ajuns să se confrunte cu un fenomen dureros: acela al oamenilor în vârstă, rămaşi singuri acasă, incapabili să îşi mai poarte de grijă, măcinaţi de boli şi de suferinţa cauzată de faptul că nu le mai trece nimeni pragul.

[Not a valid template]

Ştirile ProTV demarează campania “Tu ştii ce mai fac părinţii tăi?“, prin care cer autorităţilor să acţioneze pentru protejarea celor care sunt a doua generaţie afectată de migraţia masivă, să construiască sau să amenajeze cămine de bătrâni în raport cu nevoile lor, să finanţeze îngrijirea la domiciliu şi să construiască centre de zi în zonele afectate în care cei în vârstă să socializeze, să primească asistenţă medicală şi o masă caldă.

„În România, bătrânii sunt lăsaţi să moară singuri în casele lor pentru că nicio instituţie a statului nu-şi asumă îngrijirea lor. Am pornit această campanie dintr-un sentiment de revoltă: toţi bătrânii au dreptul să-şi trăiască ultimii ani cu demnitate. Este de neconceput pentru mulţi dintre noi felul în care trăiesc unii dintre ei şi mai grav este că nicio autoritate nu e trasă la răspundere', declară Paula Herlo, unul dintre coordonatorii acestei campanii.

„Trebuie să ne schimbăm mentalitatea', spune şi Anca Nastasi, implicată, de asemenea, în acest nou demers al Ştirilor ProTV. „Părinţii şi bunicii noştri sunt oameni la fel de valorosi ca şi copiii noştri. A fi bătrân nu trebuie să însemne boală, marginalizare şi singurătate', mai declară Anca.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare