; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Stirile prind viata

01 June 2009

“Evenimentele zilei” este o emisiune de dezbatere si analiza, rod al unui parteneriat intre Evenimentul zilei si B1, care-i aduce la acelasi pupitru pe Alina Stancu, Mircea Marian si Horia Ghibutiu.

O noua emisiune de dezbatere si analiza, produsa de B1 in parteneriat cu ziarul Evenimentul zilei (EVZ), debuteaza pe 5 iunie, intrand in concurenta directa cu productii precum “Fabrica”(Realitatea TV) si “La ordinea zilei” (Antena 3). Este vorba de “Evenimentele Zilei”, care va fi moderata de vedeta B1 Alina Stancu. Acesteia i se vor alatura, in calitate de invitati permanenti, jurnalistii Horia Ghibutiu si Mircea Marian de la Evenimentul zilei.

Un talk-show independent
“Am convingerea ca se va vorbi extrem de repede despre aceasta productie careia nu-i vor lipsi nervul, dezvaluirile spectaculoase, exclusivitatile si invitatii incitanti”, ne asigura Alina Stancu, care pentru acest proiect a trebuit sa renunte la emisiunile “Ne priveste” si “Povesti de viata”, pe care le prezenta la B1. “Inca un talk-show obosit? N-as fi intrat in aceasta aventura daca raspunsul ar fi fost da. Dar cred, sper!, ca putem face diferenta(…) Voi nu v-ati saturat de aceiasi analisti obositi, rulati pe toate posturile si care – ciudata coincidenta – spun exact acelasi lucru ca si mogulul care-i plateste?”, intreaba retoric editorialistul EVZ Mircea Marian. Potrivit lui Horia Ghibutiu, senior editor la Evenimentul Zilei, emisiunea este, inainte de toate, “o adaptare la vremurile in care traim. Suntem si vom ramane ziaristi fara teama ca ne-am putea transforma in vedete tv, pentru ca nu acesta e scopul tandemului EVZ-B1, ci realizarea unor emisiuni care sa aseze presa independenta la standardele de notorietate si incredere pe care le merita”.

In direct, din redactia EVZ
Emisiunea va fi difuzata zilnic, de luni pana joi, pe segmentul orar 14:00-18:00, iar vinerea in intervalul 14:00-17:00. Subiectele abordate vor fi alese din materialele de presa aparute in Evenimentul zilei, iar studioul va fi amplasat chiar in redactia ziarului. La dezbateri vor participa editorii si redactorii implicati in realizarea articolelor, iar reporterii vor transmite in direct din locurile in care se desfasoara un eveniment important.

de Cristian Horga

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare