; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Steven Spielberg

Steven Spielberg crede că filmele produse de platformele de streaming nu merită Oscarul

27 March 2018

Într-un interviu acordat postului ITV News, regizorul Steven Spielberg a reaprins controversa legată de relaţia dintre companii precum Neflix sau Amazon şi industria cinematografică. Cineastul susține că, deşi nu este total împotriva unor astfel de companii, ce produc şi difuzează online filme şi seriale, consideră că producțiile lor ar merita să intre cursa pentru un premiu Emmy, dar nu şi în cea pentru o statuetă a Academiei Americane de Film.

În viziunea sa producțiile de streaming nu ar merita o statuetă Oscar, dar pe lângă toate acestea se pare că descuerajează micile producții independente care nu au aceleași șanse din cauza ofertelor de vâzare-cumpărare a acestor producții precum sunt cele de la Netflix. Acestea fiind spuse în urma zvonurilor conform cărora cei de la Netflix plănuiesc să pătrundă pe piața cinematografică cu producțiile sale.

 

„Nu cred că filmele Netflix, care sunt lansate pentru o săptămână în cinematografe, doar pentru a se califica pentru sezonul marilor premii, ar trebui să intre în cursa pentru o statuetă a Academiei… Astfel, din ce în ce mai puţini cineaşti se vor strădui să obţină finanţare, ori să concureze la Sundace, ori să contracteze un distribuitor independent. Problema este că, din ce în ce mai des, ei vor apela pentru finanţare la serviciile de streaming, cu promisiunea unei astfel de lansări scurte, pentru calificarea la Oscar. Mie însă mi se pare că, odată ce ai acceptat formatul TV, filmul tău este unul corespunzător acestui mediu şi poţi concura la premiile Emmy, nu la Oscaruri', a spus Spielberg.

 

Cineastul îşi promovează în această perioadă noul său film, Ready Player One, o aventură SF ce este, în acelaşi timp, un omagiu adus culturii pop a anilor ‘80.

 

 

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare