Homepage  / Știri

Steve Harwell, fostul solist al trupei Smash Mouth, a murit. Avea doar 56 de ani

Steve Harwell, fostul solist al trupei Smash Mouth, a murit. Avea doar 56 de ani
5

de Roxana Mirea,

Steve Harwell, solistul fondator al grupului rock Smash Mouth, a murit luni, potrivit managerului său. Avea 56 de ani.  

Steve Harwell a murit  

Nu a fost comunicată cauza decesului, dar Harwell primise îngrijiri medicale în weekend. El a murit la domiciliul său din Boise, Idaho, având alături familia și prietenii, potrivit lui Robert Hayes, managerul trupei Smash Mouth. 

Steve Harwell a fost un adevărat american. Un personaj mai mare decât viața, care s-a înălțat spre cer ca o lumânare romană”, a declarat Hayes pentru CNN. „Steve ar trebui să fie ținut minte pentru concentrarea sa de nezdruncinat și pentru determinarea de a atinge culmile celebrității în muzica pop. 

Iar faptul că a atins acest obiectiv aproape imposibil de atins cu o experiență muzicală foarte limitată face ca realizările sale să fie cu atât mai remarcabile. Singurele sale unelte au fost farmecul și carisma irepresibilă, ambiția sa nesăbuită și temerară.” 

Footy’s Bubbles & Bones GalaIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 5

Steve Harwell a fost membru fondator în 1994 și a fost mult timp solistul trupei Smash Mouth, cunoscută mai ales pentru single-urile „All Star” și „I’m a Believer”, care au ajuns în topuri.  

În timpul carierei lui Harwell, trupa a fost nominalizată la premiul Grammy pentru cea mai bună interpretare pop pentru piesa „All Star”, un cântec care s-a bucurat de un succes enorm după ce a apărut pe coloana sonoră a filmului de animație „Shrek” din 2001. 

Steve Harwell a părăsit trupa Smash Mouth în 2021  

Harwell însuși a făcut tot posibilul pentru a spori faima trupei – a dus personal piesa „Astro Lounge” la posturile de radio din întreaga țară pentru a o face să fie difuzată pe toate frecvențele. 

„Noi nu facem niciodată nimic tradițional”, a declarat Harwell în 1999. „Nu intrăm niciodată pe ușa din față. Întotdeauna e vorba de ușa din spate, sau de o fereastră deschisă sau ceva de genul ăsta, pentru a ne face piesele să fie ascultate.” 

În timp ce Smash Mouth a atins apogeul succesului la sfârșitul anilor ’90, grupul a continuat să cânte împreună, iar fanii au rămas alături de ei. De când Harwell a părăsit trupa în 2021 din cauza unor probleme de sănătate, trupa a continuat să cânte cu noul vocalist Zach Goode. 

Sursa Foto: Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton