; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Stefan Banica SR

Ștefan Bănică senior, omagiat la 25 de ani de la plecarea sa de TVR 2. Ce va difuza Televiziunea Română

26 May 2020

Pe 27 mai 1995 scena românească pierdea un nume mare: Ștefan Bănică.

Miercuri, 27 mai, se împlinesc 25 de ani de la dispariția marelui artist Ștefan Bănică. Un actor și cântăreț extraordinar, cu o carismă unică, care a trecut proba timpului și, chiar dacă de 25 de ani nu mai este printre noi, publicul nu l-a uitat. Piesele de teatru înregistrate, nenumăratele scheciuri comice de la Televiziunea Română, cântecele sale și filmele în care a jucat stau mărturie peste timp.

La 25 de ani de la plecarea sa, Ștefan  Bănică va pătrunde în casele noastre încă o dată printr-o emisiune-omagiu concepută și realizată de fiul sau, Ștefan Bănică Jr, la TVR în 1995, emisiune dedicată tatălui său la doar o lună de la plecarea sa. Emisiunea se numea „ De-a râsu, plânsu '. Acest medalion Ștefan Bănică – „ De-a râsu, plânsu ' – va fi difuzat la TVR 2 pe 27 mai, ora 17:35, într-o ediție specială a emisiunii „Primăvara amintirilor'.

În ediția specială „ De-a râsu, plânsu ' veți descoperi o parte din momentele memorabile ce poartă amprenta inconfundabilă a marelui artist Ștefan Bănică, dar și câteva interviuri cu mari personalitați care au lucrat de-a lungul timpului cu Ștefan Bănică: regizorii Liviu Ciulei, Lucian Pintilie, dar și partenera de scenă a lui Ștefan Bănică, Stela Popescu.

„Tatăl meu a însemnat, pentru mine, un model. M-a influențat în alegerea profesiei. Apoi am învățat și am „furat', așa cum se spune în meseria noastră, tot ce ține de implicare, seriozitate, devotament, de timing, urmărindu-l cum joacă. A fost un om vesel, cu dragoste imensă pentru oameni și pentru viață. Îmi doresc ca prin acest material dedicat lui, pe care l-am realizat acum 25 de ani, dupa ce a plecat dintre noi, generațiile noi să-l cunoască mai bine, iar ceilalți să se bucure încă o dată văzându-l și ascultându-l.' – declară Ștefan Bănică Jr.

Personalitate marcantă a teatrului, muzicii, filmului și divertismentului românesc, Ștefan Bănică rămâne un artist emblematic, de neuitat al scenei românești.

Miercuri, 27 mai, ora 17:35, la TVR 2 – ediție specială „Primăvara amintirilor'- „ DE-A RÂSU, PLÂNSU ', medalion ȘTEFAN BĂNICĂ.

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare