; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

FOTO: Ştefan Bănică cântă, joacă şi prezintă

30 October 2012

Ştefan Bănică este un artist foarte ocupat. A revenit cu cel de-al 13-lea sezon al emisiunii Dansez pentru tine', promovează prin ţară albumul Altceva', pregăteşte concertele de Crăciun şi joacă şi în două piese de teatru.

Printre picături, el ne-a acordat şi un interviu în care ne-a mărturisit că i-a fost dor de Dansez pentru tine' şi că are încredere în continuare în succesul acestui show, care a revenit la Pro TV pe 26 octombrie.

 

Te-ai gândit la un moment dat să renunţi la Dansez pentru tine'? Dacă da, ce te-a determinat să nu o faci?

Relaţia mea cu Pro TV este o relaţie de colaborare de foarte mulţi ani, aproape 12 ani neîntrerupţi şi acest lucru a atârnat mult în balanţă, pentru că eu consider că împreună am făcut lucruri de calitate, care rămân. Începând cu concertele de Crăciun, cu seriale precum Băieţi buni' sau filme ca Ho, ho, ho'. Ele au fost producţii care au dat startul genului lor de filme în România. ProTV, din punctul ăsta de vedere, a făcut întotdeauna un pas înainte şi mă bucur că am făcut lucrurile acestea împreună. Mă bucur că Dansez pentru tine' este o emisiune care a generat cam tot ce se întâmplă astăzi în peisajul TV şi vorbesc de emisiunile gen concurs: acum suntem o ţară plină de jurii şi de concurenţi, dar Dansez pentru tine' a fost matca.

 

Crezi că emisiunea va avea acelaşi succes ca şi până acum având în vedere că a existat această pauză?

Au apărut foarte multe emisiuni acum, iar ratingul cel mai mare, după părerea mea, din fericire, îl aduc tot emisiunile gen concurs, gen variete. Ideea de a face un lucru cinstit mă încântă mai mult decât ideea de a merge pe vulgaritate, poveşti total neinteresante ale unor personaje sordide, lipsite de conţinut şi care, pentru o promovare de moment, sunt dispuse să facă orice. Copiii, din păcate, mai ales cei care nu au o conştiinţă morală sau culturală încă formată, sunt victime sigure şi îşi iau uneori drept modele de viaţă nişte false valori. Şi atunci prefer emisiunile concurs, ce aduc în faţa publicului oameni care au ceva de spus, fie că e vorba de dans, fie că e vorba de orice altă formă de artă.

Important e că, în ultimii doi ani, aceste emisiuni predomină pe majoritatea posturilor şi e un trend care a pornit tot de la Dansez pentru tine'. Cred că oamenii aşteaptă cu interes un nou sezon Dansez pentru tine', chiar dacă am ajuns la sezonul cu numarul 13, cu atât mai mult cu cât, anul ăsta, nu a existat ediţia din primăvară.

 

Pe care vedetă nu o vedeai dansând şi te-a impresionat în sezoanele trecute?

De-a lungul anilor, au fost mulţi care au participat şi care nu erau neapărat din domeniul muzicii, al dansului sau al teatrului. O surpriză de proporţii pentru mine a fost Moroşanu (foto), care, fără a fi un mare dansator, a demonstrat prin implicare, cu sufletul pe tavă, că se poate să câştigi dacă îţi doreşti cu adevărat.

 

Ce ne poţi spune despre noul tău album, Altceva'?

În situaţia actuală, când discurile nu mai sunt o provocare din punct de vedere comercial pentru casele de discuri, pentru că muzica se descarcă ilegal de pe Internet, am încă norocul să am lângă mine, de ani buni, un număr fidel de spectatori, care mi-au ascultat şi mi-au cumpărat muzica. Şi pentru asta le mulţumesc. Cel mai nou album se numeşte Altceva' şi chiar este altceva.

Veţi regăsi pe disc colaborări inedite, cu oameni la care poate nu v-aţi fi aşteptat, şi influenţe muzicale din alte genuri. Dar baza rămâne rocknroll-ul, care, pentru mine, înseamnă bucuria de a cânta, bucuria de a trăi. În show-urile din cadrul turneului voi cânta piesele de pe noul album, dar şi piese mai vechi, pe care oamenii le aşteaptă de la noi, iar tot acest turneu va fi încheiat înaintea concertelor de Crăciun din decembrie, care au ajuns la cel de-al 11-lea an consecutiv.

În fiecare an, la Sala Palatului, vin 20.000 – 25.000 de oameni din toată ţara şi am rămas foarte impresionat anul trecut când, la autografe, am văzut că erau oameni din Braşov, Timişoara, Oradea, veniţi special pentru concert şi mulţi dintre ei plecau în oraşele lor în aceeaşi seară, după concert. Cu atât mai mult respectul meu este uriaş.

 

Ce ai făcut în perioada în care emisiunea ta a lipsit de pe micile ecrane?

Am jucat teatru, am avut concerte, am scris muzică. Acum, de pildă, deschidem stagiunea de toamnă a Teatrului de Comedie cu Revizorul', în regia lui Horaţiu Mălăele, spectacol în care joc alături de George Mihăiţă, care, în afara faptului că e un actor foarte bun, este şi un manager de teatru foarte priceput. Joc şi în spectacolul Cui i-e frică de Virginia Woolf?', în regia lui Gelu Colceag, o provocare actoricească majoră, atât pentru mine, cât şi pentru colega mea, Emilia Popescu. Iar din luna ianuarie 2013 voi începe un alt proiect teatral.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare