; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

State si “capreoara” lui

01 September 2008

Serialul “Inima de tigan” de la Acasa a luat cu asalt lumea productiilor TV autohtone, prin succesul sau, dar si printr-o constructie solida, “condimentata” cu niste personaje memorabile. Poate cel mai reusit este bulibasa State Potcovaru, un personaj… pe care trebuie sa-l vezi ca sa-l crezi. In spatele lui se afla actorul Gheorghe Visu, venit din teatru, care adora sa se “dezbrace de hainele civile” si sa intre in pielea lui “Statica”.

Apelativul “Capreoara mea!” a intrat in folclor. A venit din scenariu sau dintr-o inspiratie de moment a dumneavoastra?
Era o replica din scenariu, dar la intrarea ei in folclor a contribuit si Rodia, personajul interpretat de Loredana, caruia ii adresam acest apelativ. Este un fel de a vorbi pe care eu l-am generat la acest personaj. Sunt si replici pe care eu le-am inventat si apoi au fost preluate de scenaristi, una dintre ele este gliceamia.

Ati avut vreun model pentru personajul State?
Nu am avut un model, este adevarat ca la inceputul proiectului “Inima de tigan” am avut cateva vizionari ale unor interviuri cu tigani muzicanti. Poate am preluat la inceput ceva din ce am vazut acolo, dar pe parcurs am pierdut modelul, pentru ca numai in acest fel poti sa-ti dezvolti personajul pina la capat. Sper ca anul acesta cu “Regina” sa depasesc ce am facut in “Inima de tigan”, personajul meu sa se improspateze, sa vina cu alte apelative, alte gesturi. Vreau sa gasesc alte formule pentru a nu deveni plictisitor.

Puteti sa ne dezvaluiti cateva din experientele prin care va trece State in noul sezon?
State este orb si are o viata foarte agitata cu Flacara, care vrea sa preia conducerea afacerilor. Personajul va starni in rindul publicului sentimente total diferite decat cele cu care s-a obisnuit sa-l asocieze in “Inima de tigan”.

In teatru v-ati remarcat ca un actor mai degraba sobru. Cum a fost sa va adaptati la televiziune si la registrul comic al personajului State?
Nu a fost greu, posibilitatea a existat si dinainte. Am avut si in teatru doua roluri in care mi-am exersat registrul comic. Personajul State din “Inima de tigan” este o realizare profesionala, un personaj care s-a potrivit cu varsta, experienta si transformarile artistice prin care am trecut.

Pana la urma, ce ati alege intre teatru si televiziune?
Nici nu se poate pune problema unei alegeri intre teatru si televiziune, sunt doua componente ale aceluiasi intreg. Mai degraba as putea alege intre televiziune si film, desi si aici mi se pare destul de dificil. Cu aceasta telenovela am o senzatie noua, nu stiu cum se va termina, ce modificari va mai avea personajul, toate acestea le voi descoperi pe parcurs si mi se pare foarte incitant. Pe de alta parte, filmul este o productie finita. Mi-e dor sa fac un proiect pe o perioada determinata, in care stii cum sa-ti dozezi efortul.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare