Homepage  / Vedete străine

Celebritățile pe care le-am pierdut în anul 2023. Starurile care au încetat din viață

Celebritățile pe care le-am pierdut în anul 2023. Starurile care au încetat din viață
2

de Roxana Mirea,

Anul 2023 a fost un an cu decese tragice în lumea celebrităților, cu vedete precum Matthew Perry, Michael Gambon, Lisa Marie Presley, Angus Cloud și multe altele care au încetat din viață. Cu toate acestea, cu toții au lăsat în urmă o moștenire care va dăinui pentru totdeauna.  

Andre Braugher

Actorul din „Brooklyn Nine-Nine” și „Homicide: Life on Street”, Andre Braugher, a murit pe 11 decembrie, după o scurtă boală, informează Variety. Actorul, câștigător al premiului Emmy, avea 61 de ani.   

Lui Andre Braugher îi supraviețuiesc soția sa Ami Brabson și de cei trei copii, Michael, Isaiah și John. 

Ryan O’Neal

Actorul Ryan O’Neal, nominalizat la Oscar, s-a stins din viață pe 8 decembrie 2023, la vârsta de 82 de ani. A fost cunoscut mai ales pentru rolurile sale din Love Story (1970), Paper Moon (1973), The Driver (1978) și pentru rolul său recurent din „Bones”. Îi supraviețuiesc cei patru copii ai săi.

Benjamin Zephaniah

Actorul britanic Benjamin Zephaniah, cunoscut și ca poet și scriitor, a încetat din viață pe 7 decmebrie, la vârsta de 65 de ani. Îndrăgit de către public pentru interpretarea personajului Jeremiah Jesus, din serialul „Peaky Blinders”, actorul fusese diagnosticat cu o tumoare pe creier cu opt săptămâni înainte de a muri.

Matthew Perry

Îndrăgitul actor Matthew Perry s-a stins subit din viață la frageda vârstă de 54 de ani, pe 28 octombrie 2023. El era cel mai cunoscut pentru rolul lui Chandler Bing din serialul „Friends”, dar este cunoscut și pentru rolurile sale din „17 Again”, „The Whole Nine Yards” și „The Odd Couple”.

Matthew Perry, celebrul actor din serialul „Friends”, a decedat din cauza consecințelor acute ale consumului de ketamină, conform raportului de autopsie dat publicității vineri, 15 decembrie, de către medicul legist al comitatului Los Angeles, conform informațiilor furnizate de ABC News.

Richard Roundtree

Richard Roundtree a muritActorul, cunoscut mai ales pentru rolul principal din „Shaft”, a murit marți, 24 octombrie 2023, după o scurtă luptă cu cancerul pancreatic. Familia i-a fost alături în ultimele sale clipe, au confirmat agenția și managerul său pentru ET. Roundtree avea 81 de ani. 

Burt Young

Actorul Burt Young, cunoscut și nominalizat la Oscar pentru rolul lui Paulie Pennino, cel mai bun prieten al lui Rocky Balboa, în seria de filme „Rocky”, a murit la vârsta de 83 de ani, pe 8 octombrie. Decesul a fost confirmat de fiica sa, Anne Morea Steingieser, pentru New York Times.

David McCallum

David McCallum a murit pe 25 septembrie din cauze naturale la un spital din New York, la doar câteva zile după ce a împlinit 90 de ani. Actorul scoțian era unul dintre veteranii serialului „NCIS: Anchetă militară”.

Cunoscut grație rolului din serialul polițist „NCIS: Anchetă militară”, David McCallum a devenit celebru în anii ʼ60, când l-a jucat pe spionul rus Illya Kuryakin în serialul „The Man From U.N.C.L.E.”. Rolul i-a adus două nominalizari la premiile Emmy și una la Globurile de Aur. Serialul a fost, ulterior, adaptat într-un film, cu Henry Cavill și Armie Hammer protagoniști.

Michael Gambon

Sir Michael Gambon, actorul irlandez cunoscut mai ales pentru rolul Albus Dumbledore, în șase dintre cele opt filme din seria „Harry Potter”, a murit, a anunțat Variety. El avea 82 de ani. Decesul său a fost anunțat pe 28 septembrie.

Suntem devastați să anunțăm pierderea lui Sir Michael Gambon. Iubit soț și tată, Michael a murit liniștit în spital, cu soția sa Anne și fiul său Fergus la căpătâiul său, în urma unei pneumonii”, se arată într-un comunicat emis în numele lui Lady Gambon și al fiului Fergus Gambon.

Ron Cephas Jones

Ron Cephas Jones, îndrăgitul actor cunoscut pentru rolul lui William Hill, câștigător al premiului Emmy pentru serialul de succes al NBC „This Is Us”, a murit. Avea 66 de ani. 

Un reprezentant al regretatului actor a declarat pentru ET într-o declarație că Jones „a decedat la vârsta de 66 de ani din cauza unei probleme pulmonare de lungă durată”. 

Angus Cloud

Cunoscut din serialul „Euphoria”, difuzat la HBO, Angus Cloud a murit luni, 31 iulie, la doar 25 de ani. Potrivit familiei care a transmis un comunicat, decesul tânărului actor actor a survenit la o săptămână după înmormântarea tatălui său.

Angus Cloud, care tocmai împlinese 25 de ani pe 10 iulie, l-a interpretat pe Fezco, un traficant de droguri, în serialul „Euphoria” în care joacă Zendaya în rolul principal. Cauza oficială a morții lui Angus Cloud a fost dezvăluită joi, ET confirmând că starul din „Euphoria” a decedat în urma unei supradoze. Medicul a confirmat că decesul a survenit în mod accidental, după ce au existat o serie de speculații potrivit cărora Angus ar fi vrut să se sinucidă.

Sinead O’Connor

Cântăreața care a cucerit inimile oamenilor cu hitul „Nothing Compares 2 U”, Sinead O’Connor, s-a stins brusc din viață la vârsta de 56 de ani, pe 26 iulie 2023. Ea și-a schimbat ulterior numele în Shuhada’ Sadaqat și, potrivit DailyMail, a suferit o luptă îndelungată cu probleme de sănătate mintală. Vestea morții ei a venit la doar 18 luni de la decesul fiului ei adolescent.

Jane Birkin

Actrița și cântăreața legendară de la Hollywood, Jane Birkin, s-a stins brusc din viață la vârsta de 76 de ani, pe 16 iulie 2023, potrivit CNN.

In memoriam Jane Birkin. Program special la TV5Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 2

Alan Arkin

Alan Arkin, laureat al premiului Oscar, cunoscut mai ales pentru rolurile din „Little Miss Sunshine” și „Argo”, a murit la vârsta de 89 de ani, a confirmat People pe 30 iunie.

„Tatăl nostru a fost o forță a naturii cu un talent unic, atât ca artist, cât și ca om. Un soț, tată, bunic și străbunic iubitor, a fost adorat și ne va lipsi foarte mult”, se arată într-o declarație făcută de familia actorului, pentru NBC News.

Julian Sands

La aproximativ șase luni după ce a dispărut, rămășițele lui Julian Sands au fost găsite în San Bernardino, potrivit Deadline. Actorul era cunoscut pentru interpretările sale în adaptarea cinematografică premiată cu Oscar a filmului A Room with a View, The Killing Fields, Leaving Las Vegas și multe altele. Când actorul a dispărut pentru prima dată în ianuarie, familia sa și-a exprimat recunoștința sinceră față de echipele de căutare, spunând într-o declarație: „Suntem profund impresionați de revărsarea de dragoste și sprijin”, potrivit ABC News.

Tina Turner

Tina Turner a murit, pe 24 mai, la vârsta de 83 de ani, în Elveția. Anunțul a fost făcut de apropiați ai artistei care spun că lumea pierde „o legendă a muzicii și un model”.

Tina Turner, regina rockn roll, a murit astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferință, în casa ei din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un model de urmat”, a fost mesajul care a însoțit dispariția unei legende a muzicii.

Ray Stevenson

Actorul Ray Stevenson a murit, cu doar câteva zile înainte de a împlini 59 de ani.

Actorul nord-irlandez era cunoscut pentru că a jucat într-o serie de filme de acțiune și fantezie, inclusiv în filmele Marvel Thor, Punisher: War Zone, King Arthur și Star Wars: Ahsoka. Stevenson a murit pe 25 mai, a declarat reprezentantul său.

Harry Belafonte 

Harry Belafonte, un cântăreț și actor care a făcut istorie și un susținător de lungă durată al mișcării pentru drepturile civile, a murit marți, 25 aprilie, la domiciliul său. Avea 96 de ani.

MoonBin

Cântărețul K-Pop MoonBin, din trupa ASTRO, a fost găsit mort în locuința sa pe 19 aprilie. „Se pare că Moonbin s-a sinucis”, a declarat poliția locală într-un comunicat publicat de Yonhap News, potrivit People.

Lance Reddick

Lance Reddick, un actor celebru pentru rolurile sale din The Wire, Fringe și franciza John Wick, a decedat din cauze naturale vineri, 17 martie, informează Variety. Starul avea doar 60 de ani.

Tom Sizemore

Pe 18 februarie 2023, Tom Sizemore a suferit în mod tragic un anevrism cerebral și a fost spitalizat rapid. La 3 martie, a murit la vârsta de 61 de ani, după ce a fost deconectat de la aparate. Sizemore a fost cunoscut pentru rolurile sale secundare în filme clasice precum Heat, Saving Private Ryan, Black Hawk Down și Pearl Harbor.

Lisa Loring

Lisa Loring, actrița care a interpretat-o pe Wednesday Addams în prima adaptare pentru ecran a poveștii „Familia Addams”, a murit, pe 28 ianuarie 2023, la vârsta de 64 de ani, în urma unui atac cerebral.

Loring a interpretat-o pe Wednesday Addams din 1964 până în 1966 în prima adaptare a desenelor animate ale lui Charles Addams din New Yorker, preluând rolul când avea doar cinci ani.

Lisa Marie Presley

Lisa Marie Presley, singurul copil al regretatului rege al rock and roll-ului Elvis, a murit subit pe 12 ianuarie, la vârsta de 54 de ani. Vestea a apărut după ce a fost spitalizată în urma unui aparent stop cardiac. ET a confirmat, prin intermediul biroului medicului legist din Los Angeles, că Lisa Marie a murit din cauza unor complicaţii rezultate în urma unei ocluzii a intestinului subţire.

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton