Homepage  / Vedete străine

Starea de sănătate a lui Céline Dion se deteriorează de la o zi la alta. Sora artistei a făcut un anunț îngrijorător

Starea de sănătate a lui Céline Dion se deteriorează de la o zi la alta. Sora artistei a făcut un anunț îngrijorător
8

de Cristina Țapu,

Vești proaste pentru fanii lui Céline Dion! Din cauza bolii care o macină, artista nu-și poate controla deloc mușchii, iar starea în care se află pare să devină din ce în ce mai gravă de la o zi la alta.

Starea de sănătate a lui Céline Dion se degradează de la o zi la alta

Conform declarațiilor surorii sale, Claudette Dion, Céline Dion se confruntă cu o perioadă dificilă în care „nu-și mai poate controla deloc mușchii”. Sora artistei a evidențiat incertitudinea care învăluie perspectiva carierei artistei, punând sub semnul întrebării posibilitatea unei eventuale reveniri pe scenă.

Icon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 8

Sora celebrei artiste a subliniat că vedeta primește un sprijin enorm din partea fanilor, fiind înconjurată de numeroase mesaje și gesturi de încurajare din partea celor care îi apreciază muzica.

Céline Dion a fost nevoită să renunțe la multe dintre concertele sale din cauza problemelor de sănătate pe care le are. Vedeta a fost diagnosticată cu sindromul omului rigid, o afecțiune autoimună care a împiedicat-o să facă ceea ce iubește cel mai mult – să aducă bucurie fanilor prin cântecele și spectacole.

Sindromul omului rigid nu are un remediu miraculos, iar medicii nu pot face nimic altceva decât să încerce să țină sub control efectele pe care acesta le are asupra corpului solistei.

Ce este sindromul omului rigid, boala de care suferă îndrăgita artistă

Céline Dion suferă de sindromul omului înțepenit/rigid sau boala Moersch-Woltman. Este o tulburare neurologică rară, caracterizată prin rigiditatea progresivă. Specialiștii nu au putut stabili exact o cauză specifică a acestei afecțiuni, din cauza numărului mic de cazuri care a fost înregistrat în întreaga lume.

Primele cazuri ale acestui sindrom au fost documentate în 1956. Sindromul persoanei rigide a fost descris în literatura medicală sub numeroase denumiri.

El a fost denumit iniţial ca sindrom al bărbatului rigid, însă numele acestei boli a fost modificat, pentru că maladia poate să afecteze persoane de toate vârstele şi de ambele sexe. Medicii au descoperit, de fapt, că majoritatea persoanelor atinse de sindromului omului rigid sunt femei.

Sursă foto: Hepta

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton