; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Star Wars 7

„Star Wars: Trezirea Forţei” a devenit filmul anului 2015 în România

08 January 2016

După doar 20 de zile de la premiera din 18 decembrie 2015, „Star Wars: Trezirea Forţei' a devenit filmul anului în România, având încasări de aproximativ 2,7 milioane de dolari americani (peste 11.300.000 de ron) şi aproape 510.000 de spectatori.

Afis_Star Wars - Trezirea Fortei

Odată cu acest nou record, Forum Film România – distribuitorul filmului – sărbătoreşte şi cel de-al şaselea an consecutiv când lansează filmul anului în România. De la înfiinţarea sa din 2010, compania a avut în fiecare an în portofoliu filmul cu cele mai mari încasări: „Alice în Ţara Minunilor' (2010), „Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi' (2011), fiecare dintre cele trei filme din saga „Hobbitul' (2012, 2013 şi 2014), respectiv „Star Wars: Trezirea Forţei' în 2015.

 

În plus, începând cu episodul VII din saga „Star Wars' – care ocupă prima poziţie –, Forum Film România mai are alte trei filme în top 10 al producţiilor cinematografice lansate la noi în 2015: „James Bond: SPECTRE', „Răzbunătorii: Sub semnului lui Ultron', „Jocurile Foamei: Revolta – partea a doua'.

[Not a valid template]

Revenind la „Star Wars: Trezirea Forţei', acesta continuă un şir lung de recorduri obţinute în ţara noastră: după ce au fost vândute zeci de mii de bilete în campania de presales începută cu 2 luni înainte de lansare, episodul VII din saga „Star Wars' a înregistrat şi cel mai mare succes de box office românesc pentru weekendul de lansare și cel mai bun opening weekend Disney, din toate timpurile, având atunci încasări de aproape 4.000.000 de RON şi peste 175.000 de admisii.

 

Conform variety.com, în cele 20 de zile după lansare, „Star Wars: Trezirea Forţei' a depăşit deja „Avatar', înregistrând 760,5 milioane de dolari şi devenind filmul cu cele mai mari încasări din America de Nord. Pe plan global, filmul se situează deocamdată pe locul patru, cu încasări de 1,5 miliarde de dolari în întreaga lume, fără a include China, unde va intra în cinematografe pe 9 ianuarie 2016.

 

Star Wars: Trezirea Forţei', în regia lui J.J. Abrams, reprezintă episodul VII al faimoasei saga creată de George Lucas, dar de data aceasta acţiunea se petrece la 30 de ani distanţă de la episodul al şaselea al seriei, „Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi', lansat în 1983.

 

Filmul „Star Wars: Trezirea Forţei' este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera pe 18 decembrie 2015, în format 3D (în variantă subtitrată, precum și dublată), IMAX 3D şi 4DX (în varianta subtitrată).

 

Trailere varianta subtitrată:

 

Trailer varianta dublată:

 

 

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare