; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Turul frantei 2021 m

Sport la TV. Turul Franței, cea mai populară cursă ciclistă a lumii, începe pe 26 iunie

25 June 2021

Turul Franţei, ediţia 2021, are loc în perioada 26 iunie – 18 iulie, iar competiția se va vedea live, ca de obicei, la Eurosport. Prima transmisiuni directă e programată sâmbătă, 26 iunie, de la 12.45, la Eurosport 1.

Ediţia cu numărul 108 a celei mai cunoscute curse cicliste din lume, Turul Franţei, strânge la start toată crema acestui sport. Competiţia are loc un pic mai devreme decât în mod obişnuit, ca să nu se suprapună cu Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Vor fi 21 de etape spectaculoase. După ce s-a anunţat programul actualei ediţii, Thibaut Pinot, rutierul francez în vârstă de 31 de ani, a remarcat că „e un traseu care favorizează mai mult oamenii compleți în detrimentul cățărătorilor'.

 

 

Lupte contracronometru se vor da pe o distanţă totală de 58 de kilometri, cel mai mult din 2013 încoace. Spre comparaţie, în 2020 au fost doar 36,2 kilometri de contratimp. Prima rundă de contratimp va fi în ziua a cincea, pe o distanţă de 27,2 kilometri între Change şi Laval. În ziua a 20-a, cicliştii vor avea un nou contratimp pe o distanţă de 30,8 kilometri, între Libourne şi Saint-Emilion.

Tocmai din pricina acestei structuri a ediţiei din acest an, nume grele ca Egan Bernal, columbianul învingător în Turul Franţei în 2019, şi Thibaut Pinot au preferat anul acesta să participe la Il Giro, Turul Italiei.

Pe gustul lui Roglic

Traseul ales anul acesta – cu atât de mulţi kilometri de contratimp şi puţine finişuri în căţărare – parcă a fost făcut special pentru calităţile slovenului Primoz Roglic (31 de ani), unul dintre favoriţi. Tadej Pogacar, slovenul care a câştigat ediţia din 2020, nu pare avantajat de acest traseu, dar cine ştie ce surprize va mai oferi.

Dar în competiţie vor mai intra multe nume mari, precum Tom Dumoulin, Geraint Thomas (câştigătorul din 2018), Chris Froome (cvadruplu campion în Turul Franţei) etc.

Care vor fi cele mai spectaculoase runde? Probabil, o zi deosebită va fi pe 7 iulie, la runda cu numărul 11, în care va apărea celebra căţărare pe Mont Ventoux, care n-a mai fost în programul turului în ultimele 4 ediţiii. Dar finişul etapei va fi în coborâre. Mont Ventoux apare pentru prima dată din 1994 încoace în timpul a două etape!

O altă ascensiune spectaculoasă va fi în runda a 18-a, pe Luz Ardiden.

 

sursa foto: A.S.O./Pauline Ballet

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare