Homepage  / Seriale / Prime Video

Spinoff-ul serialului „Citadela” va fi difuzat de Prime Video. Dată de lansare, poveste, trailer

Spinoff-ul serialului „Citadela” va fi difuzat de Prime Video. Dată de lansare, poveste, trailer

de Andreea Hentea,

După ce ne-a făcut cunoștință cu agenția globală de spionaj „Citadela”, Prime Video lansează spinoff-ul „Citadel: Diana”, cu Matilda De Angelis în rolul principal. Ce știm despre noul serial.

Ce știm despre spinoff-ul serialului „Citadela”

Regizat de Arnaldo Catinari (director de imagine care a lucrat inclusiv la celebrul serial „Suburra”), serialul „Citadel: Diana” este un spinoff cu șase episoade al ambițiosului și costisitorului „Citadel” (regizat de Anthony și Joe Russo și lansat anul trecut de Prime Video). Prezentând doi superagenți care luptau să-și recupereze memoria, acesta îi avea în rolurile principale pe Priyanka Chopra Jonas, Richard Madden, Stanley Tucci și Lesley Manville. Spinoff-ul va fi disponibil pe platforma Prime Video începând cu data de 10 octombrie.

Acțiunea din „Citadel: Diana” se petrece în 2030, la Milano, la opt ani după evenimentele care duseseră la distrugerea agenției globale de spionaj „Citadela” de către puternicul sindicat rival Manticore.

O altă misiune imposibilă

Diana Cavalieri (Matilda De Angelis) este agentă sub acoperire a agenției „Citadela”, cândva atât de puternică. Recrutată de aceasta pentru a doborî o puternică familie criminală, ea urmărește să-și răzbune colegii și părinții uciși și joacă de ambele părți, asmuțindu-le una împotriva celeilalte, pentru a-și atinge obiectivele.

Prinsă în spatele liniilor inamice după ce se infiltrează în organizația Manticore, Diana întrevede o cale de ieșire și șansa de a dispărea definitiv. Singura modalitate de a face acest lucru este să aibă încredere în cel mai neașteptat aliat: Edo Zani (Lorenzo Cervasio), moștenitorul Manticore Italia și fiul lui Ettore Zani (Maurizio Lombardi), șeful organizației italiene, care luptă împotriva altor familii europene.

Spinoff-ul „Citadel: Diana” este regizat de Arnaldo Catinari și dezvoltat de acesta împreună cu Alessandro Fabbri, scenaristul principal iar Anthony și Joe Russo sunt producători alături de David Weil, care este producător executiv al tuturor serialelor din universul „Citadel”.

Inspirată de un model celebru

După ce a atras atenția tuturor cu rolul misterioasei Elena Alves din miniseria HBO „De la început”, în care a jucat alături de Nicole Kidman și Hugh Grant, exotica Matilda De Angelis (29 de ani), pe care o putem vedea și în serialul Netflix „Legea Lidiei Poët”, a jucat în 2022, alături de Liev Schreiber, în drama romantică „Across the River and Into the Trees”, ecranizare după romanul lui Ernest Hemingway „Dincolo de râu și între copaci”, regizată de Paula Ortiz.

Actrița italiană în vârstă de 29 de ani (care a făcut gimnastică, în copilărie, timp de doisprezece ani, și spune că trupul ei păstrează, din acest motiv, o bună memorie musculară) a declarat pentru ediția italiană a revistei L’officiel că s-a pregătit serios pentru rolul din acest serial: „Când numele personajului tău este în titlu, deja ai de-a face cu o mare provocare. Însă cea mai interesantă a fost pentru mine componenta fizică – ceva foarte nou, și nu doar pentru mine. În cultura cinematografică din Italia nu avem șansa să ne întâlnim așa de des cu scene de luptă. Așa că m-am bucurat de asta. M-am antrenat luni de zile – pregătirea fizică a fost fundamentală, fiindcă mi-am dorit să pot face eu 90% din scene, fără ajutorul cascadorilor. Modelul meu a fost Charlize Theron în «Atomic Blonde»”, am visat să ajung la nivelul ei de credibilitate și chiar la tipul de agresivitate pe care reușește să-l pună în rolurile sale”.

Botezată după un personaj de film

Ea a mai spus despre rolul din „Citadel: Diana” și despre intrigile în care este implicată eroina sa: „Ideea de bază este că, mai devreme sau mai târziu, aceste povești se influențează reciproc, este un proiect ambițios. Personajul meu investighează moartea părinților săi într-un accident de avion și descoperă că responsabilii fac parte dintr-o organizație secretă care dorea să elimine alți agenți. Ea este înrolată în facțiunea bună și infiltrată printre băieții răi – pe scurt, devine un agent secret care practică un joc dublu”.

De asemenea, într-un interviu pentru cbr.com, actrița a precizat despre natura duală a personajului: „Avem două Diana diferite – Diana mai tânără și Diana din 2030. Sunt două personaje total opuse. A fost amuzant pentru mine să le întruchipez pe amândouă și să fac spectatorii să înțeleagă că Diana rămâne cu adevărat, în cele din urmă, cea care a fost în tinerețe. Dacă nu au asta în vedere, nu vor înțelege nimic”.

Matilda De Angelis se pregătește să lucreze cu renumitul Luc Besson la thrillerul romantic „Dracula: Love Tale”, care va avea premiera în 2025. Actrița, care îi va avea ca parteneri pe Caleb Landry Jones în rolul lui Dracula și pe Christoph Waltz în rolul preotului, a fost botezată după numele Mathildei, eroina jucată de Natalie Portman în „Leon”, celebrul film al lui Luc Besson, pe care mama ei l-a văzut când era însărcinată.

O: Citadel: Diana, SUA, 2024 R: D: Matilda De Angelis, Lorenzo Cervasio, Maurizio Lombardi, Thekla Reuten, Julia Piaton, Filippo Nigro, Bernhard Schütz.

Citește și:

Cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton