; s
Urmareste-ne pe
TV Mania

Tot ce merită să știi despre televiziune

Spectacolul “Pina” se vede de azi în cinematografe

09 September 2011

Filmat 3D cu ansamblul companiei de dans Pina Bausch din Wuppertal, acest lungmetraj ilustrează ameţitoarea şi inimitabila artă a marii coregrafe germane care a murit în vara lui 2009.

Legendara companie de dans e însoţită şi în afara teatrului, în oraş şi în peisajul industrial din jurul oraşului, locul în care Pina Bausch, artistă revoluţionară a mişcării Tanztheater', a trăit şi a lucrat timp de mai bine de 35 de ani.

Filmarea 3D pune în valoare spectaculoasele mişcări ale protagoniştilor, iar pelicula a fost deja lăudată unanim pentru felul în care a folosit această tehnologie.

Wenders nu e mai puţin celebru, în lumea filmului, decât fascinantul subiect al documentarului său. El e preşedintele Academiei Europene de Film, începând din 1996, şi unul dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai Noului Cinema German, mişcarea-manifest care a marcat istoria filmului în anii ‘70.

Un film de neratat'

Pina' a cucerit deja Marele Premiu la 3D Festival din Paris, precum şi premiul pentru Cel mai bun documentar german' la Dokville.

Şi criticii au fost seduşi de proiectul lui Wim Wenders: Un film de neratat', a titrat Variety, în vreme ce The Times a descris Pina' ca pe o peliculă captivantă, de cinci stele'.

Deşi ideea acestui film s-a născut în anii 80, Wenders a avut la dispoziţie tehnologia necesară abia în ultimii ani, când a şi resuscitat proiectul. Din păcate pentru el, Pina Bausch s-a stins în 2009 cu doar câteva luni înainte de începerea filmărilor, aşa că legendara coregrafă nu apare în imagini.

Citește și
Ți-a plăcut acest articol? Dă-ne LIKE pe Facebook.

Articole similare