Homepage  / Seriale

Special Ops: Lioness. Serialul cu Zoe Saldaña și pe Nicole Kidman, disponibil pe SkyShowtime

Special Ops: Lioness. Serialul cu Zoe Saldaña și pe Nicole Kidman, disponibil pe SkyShowtime
10

de Andreea Hentea,

Cu dinamism și cu o distribuție excelentă, serialul „Special Ops: Lioness”, lansat recent de SkyShowtime, se concentrează pe devotamentul femeilor care își apără țara cu orice risc.

Inspirat de un program real al armatei americane, numit „Lioness”, serialul urmărește povestea lui Joe (Zoe Saldaña), o agentă CIA foarte abilă. În cadrul acestui îndrăzneț program supravegheat – în serial – de agenții seniori ai CIA Kaitlyn Meade (Nicole Kidman) și Donald Westfield (Michael Kelly), Joe o angajează și o instruiește pe Cruz Manuelos (Laysla De Oliveira), o femeie pușcaș marin foarte ambițioasă, pentru a lupta împreună la împiedicarea unui posibil atentat terorist. Cruz are misiunea de a se împrieteni cu Aaliyah Amrohi (Stephanie Nur), fiica unui miliardar care are legături cu grupuri teroriste.

Leoaicele din umbră

Aceasta este premisa serialului cu opt episoade creat de prolificul Taylor Sheridan (autorul unor succese precum „Yellowstone”, „1883” sau „1923”, difuzate tot de Sky Showtime). Tânăra actriță Laysla De Oliveira , cunoscută din serialul „Locke & Key”, a povestit pentru collider.com despre personajul ei: „Ea trebuie să se împrietenească cu fiica țintei, să se apropie de ea ca să poată ajunge la ținta propriu-zisă. Dar, când ieși cu cineva în fiecare zi și îl cunoști ca om, devine foarte complicat să faci ceea ce ai fost trimis să faci”.

Același site a caracterizat personajele principale – interpretate de Zoe Saldaña și Laysla de Oliveira – drept „vârfurile de lance” ale acestui thriller de spionaj extrem de bine calibrat. Cele două luptătoare sunt implicate într-o operațiune sub acoperire care riscă nu numai siguranța lor, ci și integritatea țării în cazul în care acoperirea le este compromisă.

Prezențele feminine, curajul și devotamentul lor, reprezintă, de altfel, cheia acestei povești care a creat așteptări foarte mari și care le are ca producători executivi pe Zoe Saldaña și pe Nicole Kidman. Printre vedetele masculine ale serialului se numără Morgan Freeman, care îl joacă pe Edwin Mullins, secretarul de stat al Statelor Unite, și Bassem Youssef, care îl joacă pe miliardarul Amrohi și care este unul dintre cei mai îndrăgiți actori și o personalitate media în Egipt.

Filmările la serialul „Special Ops: Lioness” au început în ianuarie 2023, în Mallorca, Spania și au continuat la Paris, Washington și în Maryland. Echipa de realizatori a serialului speră să creeze, cu această producție, „un univers Special Ops”, iar serialul de față să fie „începutul unei francize”.

Special Ops: LionessIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  1 / 10

Nicole Kidman despre personajul ei

Nicole Kidman a povestit, la rândul său, pentru Deadline, că inițial intenționa să fie doar producător executiv al serialului și că nu se gândise să joace în „Special Ops: Lioness”. Actrița a declarat că „spionajul și acțiunea reprezintă un teritoriu nou pentru ea”, dar că era deja o admiratoare a dramei „Cu orice preț” / „Hell or High Water”, scrisă de Taylor Sheridan (care i-a adus acestuia câte o nominalizare la Oscar, Globul de Aur și la BAFTA pentru cel mai bun scenariu în 2017 – n.r.). După ce a stat mai mult de vorbă cu Taylor Sheridan despre poveste, s-a gândit că ar putea juca un rol în serial, dar nu unul principal, fiindcă voia „să mențină un echilibru între viața profesională și cea de familie”, alături de soțul ei, Keith Urban, și de fiicele lor, Sunday Rose și Faith Margaret.

Special Ops: Lioness Premiere – LondonIcon photoVEZI  GALERIA FOTOPOZA  4 / 10

Rezultatul numeroaselor lor conversații a fost personajul Kaitlyn Meade, un agent senior al CIA care conduce programul „Lioness”, prin care femeile-agent sunt trimise în război, sub acoperire, în misiuni de teren anti-teroriste. Actrița a spus despre colaborarea cu Taylor Sheridan la acest proiect că a însemnat „crearea de elemente și granițe noi”. Ea a apreciat că „este foarte satisfăcător să explorezi teritorii și lumi necunoscute, nu să rămâi permanent în aceeași zonă”.

Nicole Kidman a mai a spus că serialul „Special Ops: Lioness” are o duritate care i-a amintit de thriller-ul lui Denis Villeneuve, „Sicario” (2015), plasat în lumea cartelurilor mexicane de droguri și că a fost plăcut surprinsă de disponibilitatea lui Sheridan de a construi rolul special pentru ea. „Ceea ce este fascinant la multe dintre aceste femei, de fapt la toți cei care lucrează în armată, este capacitatea lor de a gestiona stresul și de a compartimenta ceea ce fac”. Ea a spus cu mândrie despre eroina ei: „Kaitlyn este o persoană neobosită, capabilă să ia decizii în situații de stres. Este un lider și este întotdeauna cu zece pași înainte”.

Sursa Foto: SkyShowtime, Hepta

Citește și:

Urmărește-ne pe Google News
ALTE ARTICOLE INTERESANTE

Lasă-ne emailul tău ca să-ți trimitem zilnic cele mai importante articole scrise de jurnaliștii TVMANIA

Abonează-te
buton